Saturday, December 12, 2015

Ед го уништи ракот на црниот дроб во 4-та фаза со канабисово масло!

Уште долго ќе можат заедно
да му се радуваат на животот!


Неговата сопруга е пресреќна што не дозволиле Ед да се збогува со овој свет, благодарение на ароматичната билка што постои од секогаш на оваа планета

Желбата за живот не е секогаш доволна. Таа треба да биде поткрепена со сите фактори кои влијаат за некој потполно да се исцели. Ед Мур е само уште еден пример и доказ дека канабисовото масло лекува рак и дека конвенционалните методи најчесто не помагаат

Мојот сопруг беше дијагностициран од четврди стадиум на обичен рак на црниот дроб во март 2012 година. Докторот ни рече дека не може многу да се направи поради тоа што туморот беше голем 7 инчи (17.78 см) и го покриваше неговиот долен лобус и исто така се проширил на неговите лимфни јазли. Ние одлучивме да одиме дома и се обративме во болница за терминално болни пациенти за да ни дадат морфиум против болки. 

Ед го
мразеше морфиумот бидејќи го тераше на повраќање и исто така имаше влијание врз неговиот ум. По една недела дома ние одлучивме да го правиме она што го правевме низ многу години - да се потпреме еден на друг“ - објаснува Биата Мур (Beate Moore) сопругата на оздравениот Ед Мур (Ed Moore).

Ед воопшто не бил задоволен од конвенционалната медицина и од начинот на кој лекарите го третирале. Неговата животна сопатничка го споделува нивното искуство: „Ние бевме во болница само три дена со силни болки. Карциномот го блокираше неговиот жолчен канал, по што ние одбравме натуропатски лекар и не продолживме со конвенционалните терапии“ - вели Биата.


Од сите алтернативни терапии коишто им биле познати, Ед е најзадоволен од канабисовото масло, кое го вратило во живот и го убило ракот, а не него. „Во нашата област ние го растеме нашиот сопствен лек-канабис и започнавме да го правиме маслото на Рик Симпсон Phoenix Tears. Ед прекина да користи морфиум по само една недела откако започна да јаде по грам масло на ден“ - истакнува Биата. 

Ед започнал на разновидни начини да го консумира растението канабис, бидејќи секој дел од билката има свои лековити својства и секој начин на консумирање на канабисот е лековит и кога некој се лекува со маслото пожелно е да ја зголеми лековитата моќ на терапијата со консумирање на што е можно повеќе канабис. „Подоцна ние започнавме да цедиме свежи туфки и листови измешани со зеленчук“. Тој исто така многу внимавал на исхраната. „Ед има 65 години и е во одлична форма. За само неколку недели неговите болки и отечениот стомак исчезнаа, а заедно со тоа се појави надежта и квалитетниот живот“.
Верувај ми, јас сум секогаш во право и никако канабис,
бидејќи не е доволно истражен!
За да се исчисти од токсините од конвенционалните терапии и морфиумот, тој исто така оди во сауна, солени бањи и користи рицинусово масло и многу Витамин Ц. „Ние не отидовме на онколог и направивме само испитувае на крвта по првата дијагноза со компјутерска томографија. Неговиот маркер за тумор премина од над 6.000 во нормала и тој се чувствува добро. Ние не знаеме како ова се случува, но уживаме во секој ден и сме благодарни“ - објаснува сопругатаЕд користи масло од канабис 4 пати дневно во доза од 1/2 грам. „Сега тој консумира по 2 грама канабисово масло дневно и не се чувствува напушен. Јас исто така го пијам превкусниот сок од канабис, кој нема ефект (поради тоа што канабиноидите се активираат со декарбоксилација и се растворливи во масти, а не во вода). Не секој може да толерира толку голема доза на THC, но за него таа е соодветна“ - нагласува жена му на Ед.

Прва книга Мојсеева (Битие) -
Создавање на светот. Човекот образ Божји.
Биата додава дека многу од пациентите со слична состојба како нејзиниот сопруг во доцните стадиуми од болеста, предоцна се одлучуваат за алтернативните терапии, т.е. за користење на канабисово масло и кога ќе започнат да го користат, чувствуваат подобрувања, меѓутоа нивните организми се толку истрошени, оштетени и затруени со токсини од конвенционалните третмани (хемотерапии, зрачења, токсични лекови...), што за некои е предоцна.

Целата автентична приказна за Ед и начинот на којшто тој се хранел (и се` уште се храни) додека се лекувал со канабисово масло, можете да ја проследите тука. Биата Мур со задоволство ќе одговори секому кој се интересира за режимот на исхрана и суплементите што ги користи Ед, како и за канабисовото масло со кое се лекуваат и одржуваат во топ форма. Ова е нејзиниот е-маил: beatemoore@earthlink.net
.

4 comments:

  1. Kanabisot od odamna e poznat deka e lekovit i deka gi podobruva vrskite vo mozokot t.e gi regenerira mozocnite kelii (nasproti toa deka nervnite ne se obnovuvaat)Toa svojstvo kaj kanabisot go otkrile Amerikancite,i ljubomorno go cuvaa vo tajnost no poradi iks pricini uspea da izleze vo javnost i se proklamira vo alternativniot nacin na lekuvanje protiv,karcinomi,autizam,parkins,artritis,Alchajmer i dr.Jas se nadevam deka kaj nas nabrzo ke se koristi barem vo medicinski celi za borba protiv autizmot kaj decata bidejki navistina sum zaprepastena kolku deca se autisticni vo makedonija. jas licno znam barem 4-5 deca autisticini koi se na moi bliski prijatelia da ne zboram od lugje sto se od moe neposredno opkruzuvanje ,istotaka Kanabisot vo celi za lecenje na karcinomi sekoj 5 covek vo Skopje ima zdravsveni problemikoi na kraj zavrshuvaat so karcinomi od 3-4 stadium(neoperabilni).....Ja podrzuvam ovaa inicijativa se nadevam deka ke uspee i ako treba i moj potpis so koj ke doprinesam vo pobrzata legalizacija na kanabisot vo medicinski celi tuka sum.Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодариме за поддршката!

      Благодариме што нè исконтактира. Канабисот е лек без разлика на кој начин се консумира. Секој начин на консумирање канабис е лековит. НУЛА СМРТНИ СЛУЧАИ, а безброј оздравени од најтешки дијагнози за кои модерната медицина нема решение! Ве замолуваме да ја лајкнете нашата ФБ страница www.facebook.com/420macedonia и да ги поканите вашите пријатели да го сторат истото за побрзо да ја ослободиме оваа Боженствена билка!

      Delete
    2. Za ovoj covek Ed Moore citav pred 4-5 meseci , ziva legenda, strasen borec.
      https://www.chrisbeatcancer.com/ed-crushing-stage-four-liver-cancer-with-cannabis-oil/
      Pokraj masloto , koristel i drugi suplimenti najmnogu vitamini,i imase edna anegdota koga go prasale , pa Ed neli e toa premnogu suplimenti? Ednostavno odgovoril: Zivotot e premnogu vreden da ne probate se.Pozdrav imajte ubav vikend.

      Delete
    3. Благодариме за поддршката!

      Благодариме што нè исконтактира. Канабисот е лек без разлика на кој начин се консумира. Секој начин на консумирање канабис е лековит. НУЛА СМРТНИ СЛУЧАИ, а безброј оздравени од најтешки дијагнози за кои модерната медицина нема решение! Ве замолуваме да ја лајкнете нашата ФБ страница www.facebook.com/420macedonia и да ги поканите вашите пријатели да го сторат истото за побрзо да ја ослободиме оваа Боженствена билка!

      Не заборавајте да ја оцените страницата https://www.facebook.com/pg/420macedonia/reviews/
      Ве поканувам на нашата blog страница - https://420macedonia.blogspot.mk кадешто секојдневно објавуваме најнови корисни информации околу лекувањето со канабис!
      Еве го нашиот нов веб сајт: www.420macedonia.com
      Еве како сами да си го направите лекот: https://www.facebook.com/420macedonia/videos/1868213229872987/

      Ве молиме споделете го текстот за случајов да добие масовна поддршка од цела Македонија и конечно да се ослободи канабисот на овие простори! 420macedonia.blogspot.mk/2017/10/blog-post_5.html

      Срдечен поздрав од нашиот тим,
      420 Macedonia

      Delete