Tuesday, October 2, 2018

BILKA Growing Strong! - Проширување на членство на Здружението за канабис и зелени политики „БИЛКА - Скопје“

Во петок на 5 октомври оваа година во Менада (Стара чаршија) во Скопје, со почеток во 17:00 часот ќе се одржи свечена манифестација на која официјално ќе се проширува членство на Здружението за канабис и зелени политики „БИЛКА - Скопје“ со поделба на решениja за членство на новите членови како и решенија за почесни членови на здружението! 


Да им помогнеме на колегиве! СПОДЕЛЕТЕ ја оваа објава!
Воедно на овој настан ќе биде промовиран и новиот Веб сајт на здружението БИЛКА - Скопје, кое е наше партнерско здружение. ВЛЕЗОТ за заинтересираните и за медиумите е СЛОБОДЕН! ПОЧЕСНО ЧЛЕНСТВО: Покрај проширување на членството на БИЛКА, на истиот настан Здружението за канабис и зелени политики „БИЛКА - Скопје“ ќе додели и две решенија за почесни членови на јавни личности кои дале свој допринос во борбата за легализација на канабисот. Еден од тие јавни личности е новинарот Борјан Јовановски кој децении наназад отворено се залага за легализација на канабисот и неговото дејствување во тој поглед е на линија со целите и мисиите на БИЛКА. СЕ ГЛЕДАМЕ ВО ПЕТОК!!!

Автор: M. Konopova

No comments:

Post a Comment