Sunday, October 16, 2016

Други природни терапии што можат да помогнат за време на лекувањето со масло од канабис

Зголемете ја PH вредноста на пациентот што е можно побрзо, затоа што ракот сака кисела средина и кога ќе ја зголемите PH вредноста (киселоста) на организмот на пациентот, тоа им прави на клетките на ракот многу потешки услови за развој и преживување или пак, ширење во другите делови од телото


Канабисот се јаде!
Кога пациентите доаѓаа кај мене по масло за да го лекуваат нивниот рак, првото нешто што им го велев беше да го променат нивниот начин на исхрана. Потрудете се да се држите настрана од протеините од животинско потекло колку што е можно повеќе, затоа што животинските протеини може да го поттикнат развојот на ракот. Набавете си соковник (блендер) и започнете да јадете колку што е можно повеќе сурови овошја и зеленчуци, бидејќи растителните протеини се борат со развојот на ракот. Престанете да користите шеќер и заменете ја неговата употреба со природни засладувачи како суровиот мед“ - нагласува Рик Симпсон на страницата Phoenixtears.ca

Повисока PH вредност е еднаква на намалена киселост! Зголемете ја PH вредноста на пациентот што е можно побрзо, затоа што ракот сака кисела средина и кога ќе ја зголемите PH вредноста (ќе ја намалите  киселоста) на организмот на пациентот, тоа им прави на клетките на ракот многу потешки услови за развој и преживување или пак, ширење во другите делови од телото. Постојат многу едноставни нешта коишто можат да помогнат да се зголеми нивото на PH вредноста на телото на пациентот. „Јас открив дека сокот од лимон, лубеница и дури сода бикарбона, кога се помешани со вода можат да го зголемат PH нивото на пациентот доста брзо“ - додава Рик. Исто така, започнете да јадете семки од две или три јаболка секој ден, ова ќе ви даде добра дневна доза од витаминот Б17, исто така познат како Laetrile (amygdalin). Б17 веќе има доста научни резултати во лекувањето на ракот, но има и други природни нешта, како што е тревата од пченица, кои исто така може да ви бидат од голема корист.

Доколку сакате брзо да се излечите, најдобро е да започнете здраво да живеете, да престанете со штетните навики, да вметнете нови здрави навики во секојдневието, но и да се придржувате до Протоколот на Рик Симпсон! „Многумина кои го користелле маслото од канабис за да го излечат својот рак не промениле ништо во начинот на живот и животните навики, а маслото сепак функционирало со својата „магија“ и тие биле излечени. Но, доколку имате сериозна здравствена состојба како што е канцерот, јас мислам дека добра идеја е да земате и други природни нешта коишто можат да му помогнат на маслото да го искорени ракот исто така, а со тоа да имате поголема шанса да преживеете. Но, најважната работа од се` е дека луѓето треба да разберат дека во најголем дел она што медицинскиот систем го обезбедува, прави многу повеќе штета отколку добро. Тоа е причината што јас им ја кажувам на луѓето кои ме контактираат, доколку тие сакаат да преживеат, најдобро е да се држат што подалеку можат од медицинскиот систем.  Тоа е тажната состојба на работите, медицински систем што го имаме денес и тоа нема да се промени се` додека луѓето кои работат во системот, конечно не сфатат дека хемикалиите и отровите не лекуваат“ - објаснува тој.

Колку што знам повеќето од лекарската пракса денес е лудило и не претставува медицина и мислам дека крајно време е тие да се освестат и да започнат да ја практикуваат нивната професија правилно. Практикувањето на медицината е базирано врз основа на Хипократовата заклетва, со која докторите се заколкуваат и треба да ја следат и оваа заклетва отворено потврдува, ПРВО ДА НЕ СЕ НАШТЕТУВА и како лекар ЈАС НЕМА ДА ДАВАМ ОТРОВ. Па, тоа е токму она што повеќето доктори од денешно време мислат дека прават и зошто толку голем број од нив одбиваат да ја следат сопствената света заклетва? Јас мислам дека одговорот на ова стана сосема јасен на многу од нас и ако оние кои ја практикуваат медицината нема да ја следат сопствената света заклетва, тогаш тие всушност немаат право ни да се нарекуваат себеси доктори“ - заклучува Рик Симпсон. Зарем сметате поинаку?


No comments:

Post a Comment