Monday, October 10, 2016

Мерки на претпазливост кога земате фармацевтски лекови и масло од канабис

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕТО НА ЛЕКОТ КАНАБИС ПРИ УПОТРЕБАТА НА ДРУГИ ЛЕКОВИ

Канабисот е безбеден лек!
Бидете свесни кога се започнува терапија со канабисово масло дека истата може да го намали вашиот крвен притисок, па ако во моментот земате лекови за крвен притисок, многу е веројатно дека наскоро повеќе нема да имате потреба од нивната употреба

Често пати пациентите ќе се обидат да продолжат со употребата на нивните лекови за крвен притисок, но ако тие се земаат заедно со маслото, тогаш нивниот комбиниран ефект може да доведе до намалување на крвниот притисок на пациентот до непријатни нивоа. Добра идеја за оние кои започнуваат третман со маслото од канабис, да започнат исто така и со редовно проверување на нивниот крвен притисок и потоа да го намалуваат внесувањето на фармацевтските лекови за крвен притисок, како што нивните нивоа на крвен притисок се намалуваат, т.е. нормализираат.

Во случај кога пациентот веќе страда од низок крвен притисок, сум имал извештаи од луѓе кои ја имаат оваа здравствена состојба и тие изјавуваа дека со едноставно пиење малку вода кога тие ќе започнеле да се чувствуваат непријатно, им помагало до некој степен. Оние кои имаат низок крвен притисок, во некои случаи може да откријат дека е потребно да се внесуваат уште помали дози од овој лек и да се зголемуваат нивните дози соодветно. Но, бидејќи овој лек навистина не претставува опасност, мислам дека нивните тела ќе се прилагодат на ефектите од маслата за кратко време, по што тие треба да искусат мала или никаква потешкотија при неговата употреба“ - објаснува Рик Симпсон на неговата официјална Веб страница Phoenixtears.ca.


Фармацевтските лекови најчесто се летални
Дијабетичарите кои ќе започнат со канабис терапија треба да бидат свесни дека тие обично ќе откријат дека нивната потреба за инсулин ќе се намали и таа дури може да се намали до точка каде што пациентите повеќе нема да имаат потреба од неговата употреба воопшто, а истото важи и за повеќето други фармацевтски (синтетички) лекови исто така. Дијабетичарите се дијагностицирани со дијабетес тип 1 или тип 2 и без оглед на тоа од каков тип страдате, од голема корист е да го користите ова масло бидејќи не само што ќе се намали вашата потреба за инсулин, екстрактот исто така, ќе го заштити вашето тело од сите други штетни последици што оваа болест може да ги предизвика.

ОГРАНИЧУВАЊЕ НА УПОТРЕБАТА НА ОПАСНИТЕ ЛЕКОВИ ПРОТИВ БОЛКИ ШТО СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ!

Едно растение може да замени многу хемикалии
Единствен случај кога јас би им препорачал на луѓето да започнат со поголеми дози е доколку нивниот живот е во вистинска опасност или пак, за да им се прекинат опасните лекови за болки што создаваат зависност, обезбедени од страна на медицинскиот систем“ - додава Рик. Кога пациентите ќе започнат со третманот со масло од канабис и тие ги користеле овие лекови што создаваат зависност (а предозирањата најчесто се летални) за ублажување на болките, пациентите обично ги намалуваат своите лекови за болки на половина и тие исто така, најверојатно ќе откријат дека тие веќе нема да имаат потреба од користењето на повеќето други фармацевтски лекови.Ти знаеш што е најдобро за тебе...
Многу од опасните лекови за болка како хидро морфиумот, предизвикуваат многу голема зависност по природа и пациентите ќе имаат тежок период на одвикнување од нив пред да престанат со нивната употреба, поради симптомите на одвикнувањето (кризите) од кои тие ќе страдаат поради овие легални дроги, затоа што тие станале тешко зависни од овие супстанции. Маслото (НУЛА смртни случаи до сега) ќе им овозможи на пациентите кои го консумираат да страдаат многу помалку од симптомите на повлекување од лековите што тие ги користеле и тоа обично може да го замени користењето на овие опасни лекови за 2 до 3 недели, откако пациентот започнал да користи масло и често е потребно дури и помалку време. Целта е да се внесе доволно масло за да се намали болката и за да му се помогне на пациентот да престане со користењето овие опасни лекови што е можно побрзо.Во најголем дел, фармацевтските лекови се малку повеќе од токсични материи во секој случај и откако пациентот ќе започне со внесување на маслото, често пати присуството на овие токсични лекови, може да започне да им причинува стомачни потешкотии. Ова е предизвикано затоа што маслото ги препознава овие хемикалии и отрови, односно екстрактот од канабис препознава дека тие претставуваат вистинска опасност за организмот и буквално кажано, маслото сака да ги избрка од телото на пациентот. Веднаш штом пациентите ќе престане со внесување на овие т.н. „лекови“, нивните стомачни проблеми едноставно ќе исчезнат и во повеќето случаи тие ќе осознаат дека единствениот лек што навистина им треба е маслото.

Кажете им НЕ на апчињата!
За оние кои страдаат од рак во терминална фаза, маслото или ќе го излечи нивниот рак или во случаите кога е веќе премногу доцна за да се влијае на исцелувањето, маслото ќе им овозможи да искусат малку или воопшто да немаат болки и барем тогаш тие ќе може да заминат од овој свет со достоинство, т.е. на достоинствен начин. „Дури и ако на пациентот му е дадено само малку време да живее од страна на лекарите, не размислувајте за нивната ситуација како безнадежна, бидејќи многу често маслото се` уште е во можност да ги врати во состојба на добро здравјеДоколку ракот не може да се искорени со употребата на ова масло, не е невообичаено за пациентот да проживее многу месеци подолго од очекуваното и за тоа дополнително време, што маслото им го дава, тие често може да искусат многу добар квалитет на животот“ - заклучува Рик Симпсон. Хемотерапијата го скратува животот и го убива ракот заедно со пациентот. Канабисот го продолжува животот,  а го убива само ракот!


No comments:

Post a Comment