Saturday, December 24, 2016

Сторијата на Линколн Хорсли - основачот на CureYourOwnCancer

Lincoln Horsley
Во 2010 година случајно наидов на филмот „Run from the cure“ на YouTube. Јас бев многу скептичен кога првично слушнав дека канабисот може да излечи рак. Како и сите, јас претпоставував дека дури и да постои лек за ракот, истиот нема да биде чуван во тајност. По безброј часа гледање видеа и читање статии и студии, почнав да го менувам моето мислење. Имаше толку многу наука зад канабисот и неговите ефекти врз ракот во кои јас не можев да поверувам“ - вели Линколн Хорсли (Lincoln Horsley) креаторот на страницата CUREYOUROWNCANCER.ORG Од 1974 студиите покажуваат дека канабисот има антитуморозни ефекти. Резултатите од студијата од 1974 објавени на 18 август во статија во весникот Washington Post, каде таа состојка од канабисот - THC „го успорувала растот кај туморите на белите дробови, ракот на дојка и вирусно индуцираната леукемија кај лабораториските глувци и ги пролонгирала нивните животи за 36%“. Во 1975 година статија во Journal of the National cancer institute насловена „Антинеопластична активност на канабиноидите“ (Antineoplastic Activity of Cannabinoids) авторот изјавува дека „Растот на аденокарциномот на белите дробови бил ретардиран со орална администрација на тетрахидроканабинол (THC) и канабидиол (CBD). Глувците третирани 20 последователни денови со THC и CBD имале редуцирана големина на примарниот тумор“.

Во 1998 година, истражувачкиот тим од Complutense Универзитетот во Мадрид предводен од д-р Мануел Гузман откриле дека THC може селективно да индуцира програмирана клеточна смрт кај канцерогените клетки во мозокот без негативно влијае на околните здрави клетки. Тие објавија во списанието „Nature Medicine“ дека ги уништиле неизлечивите тумори на мозокот кај стаорците со инјектирање THC. И во 2007 година дури и истражувачите од Харвард откриле дека состојките во марихуаната го намалиле растот на ракот на белите дробови. Исто така постои и една организација наречена SETH група (SETH Group) која покажа дека состојките во марихуаната може да го запрат растот на канцерогените клетки во мозокот мултиформа глиобластом (GBM) кај луѓето. Тие велат: „Ниту една хемотерапија не може да одговара на оваа нетоксична акција во борбата против ракот“. Во 2012 година еден пар научници од Калифорнија Пацифик Медицинскиот центар во Сан Франциско откри дека THC ги запира метастазите кај многу видови на рак.


Тоа се само неколку од спроведените истражувања кои ги покажуваат ефектите што канабисот ги има врз ракот. Дури и по сите овие истражувања зад марихуаната, се чинеше дека овој природен третман се игнорира. „Значи во текот на следната година и пол јас почнав да зборувам за ова скоро секому кој сакаше да слуша и сфатив дека како мене, повеќето луѓе не слушнале ништо за маслото од канабис како третман за рак“ - вели Линколн. Во ноември 2011 година сите напори на Линколн и сето тоа негово зборување со сите за лековитите својства на канабисот, конечно стигнаа до правото лице. „Бев контактиран од страна на човек кој е во потрага за помош. Овој човек сака да остане анонимен, па јас ќе го именувам како Боб. Боб имаше рак од 4 стадиум во неговиот стомак, грлото и панкреасот. Во текот на околу 6-8 недели, од кога Боб беше дијагностициран, тој стана толку болен што веќе не можеше да јаде и тој изгуби повеќе од 20 килограми. Тој всушност требаше да биде мртов пред Денот на благодарноста и кога јас прв пат разговарав со него, нему му беа дадени уште 2 недели живот“ - додава Линколн.

Боб примил зрачење месец пред тој да биде контактиран од Линколн и тој заедно со неговиот доктор се надевале дека радијацијата ќе им помогне. Но, наместо да му помогне таа направи да се влоши неговата состојба со ракот. Па, наместо да се обиде да продолжи да му помогне на својот пациент, лекарот на Боб му рекол дека му е жал, но ракот се проширил премногу и не преостана ништо друго што може да се направи за него. Докторот на Боб едноставно му рече да си оди дома за да умре. „Боб има син и кога јас прв пат зборував со него, тој беше толку исплашен и тажен поради смртта што му се ближи и дека неговиот син ќе остане сам. Бидејќи јас самиот сум татко веднаш сочувствував со него и посакав да му помогнам. Тој ме праша дали би можел да му помогнам и да му го направам маслото, бидејќи тој немал начин како да го направи сам, па затоа се согласив да му помогнам. Во рок од 2 дена по нашиот прв разговор Боб, започна со земање масло од канабис“ - објаснува Линколн.


За време на 8 недели пред Боб да започне со земање на маслото, не можел повеќе да јаде нормална храна и тој изгуби околу 20 килограми. Тој живееше само на енергетски пијалоци и протеински плочки. Бидејќи туморите во неговото тело му предизвикуваа толку многу болка, тој не беше во можност да спие. По неговата прва доза од маслото, тој конечно беше во можност да ја задржи вистинската храна во стомакот и да спие цврсто. Тој побара и изеде 2 сендвичи со мисирка и една порција сладолед. Тој ги воодушеви сите. Еден добар совет што Линколн го нуди од искуството на Боб е да се следат инструкциите за дозирање достапни тука. Боб зема околу 10 пати поголема од препорачаната доза првиот пат. Единствениот пропратен ефект што тој го искуси беше сонот и бидејќи тој не беше запознаен со ефектите на маслото, па затоа се чувствуваше непријатно. Спиел по 8 часа непрекинато. По првата доза, Боб никогаш не земаше повеќе отколку што беше препорачано и тој никогаш не го доживеа истиот пропратен ефект повторно.


Боб отиде кај својот лекар на контрола 30 дена од почетокот на третманот со маслото од канабис. Неговиот лекар закажа посета 2 недели откако Боб требаше да е мртов. Боб не му кажа на неговиот лекар дека почнал да консумира масло од канабис и кога тој се врати на контрола, неговите тумори му се намалиле за 20%. Неговиот доктор беше изненаден од неговиот напредок, па му закажа уште еден преглед 30 дена подоцна. На прегледот по 60 дена Боб ќе ја добие својата најдобра вест до тогаш. Ракот што тој го имаше во неговото грло, желудникот и панкреасот, се намалил толку значително што тие го дијагностицирале дека е во ремисија. „Јас би помислил дека првиот инстинкт кај лекарите ќе биде да го прашаат својот пациент што тој правел поинаку за да ја предизвика оваа промена во неговата состојба, но тоа не беше случај. Наместо тоа, тие му понудија зрачење за по втор пат. Вториот пат Боб одлучи да не го продолжи со радијација. Наместо тоа, тој продолжи со третманот со масло од канабис и денес се` уште е жив и ослободен од ракот“ - заклучува Линколн.

Тоа е чудо на ова од Бога дадено растение. „Значи, откако бев во можност лично да му помогнам некому да се излечи од фаза 4 на ракот, почнав да размислувам за други начини како би можел да ја проширам оваа порака и да им помогнам на повеќе луѓе, на повеќе отколку само на оние што доаѓаат во контакт со мене секој ден. Сакав да бидам во можност да помогнам на другите луѓе од целиот свет. Исто така, сакав да ги спасам луѓето од сите оние долги часови на истражување на информациите за канабисот и ракот, со обезбедување на тие информации на едно место. Па, јас ја создадов CureYourOwnCancer - CYOC за да бидам во можност да ги направам тие работи. Откако почнав со CYOC, страницата била посетена од страна на луѓе од 147 земји и е прегледувана стотици илјади пати. Се надеваме дека овој сајт е во можност да му помогне некому. Ве замолувам да се чувствувате слободни да ми пишете е-мејл на Lincoln.Horsley@cureyourowncancer.org за да ги споделите сите успешна приказни што ги имате или да го споделите тоа како CYOC ви помогнала Вам или некому што го познавате. Со среќа и Бог да ве благослови“ - додава Линколн Хорсли.

No comments:

Post a Comment