Saturday, January 7, 2017

80 годишниот Стан Ратнер се излечи од рак на мозокот и белите дробови со канабисово масло

Среќните Stan & Barb Rutner
На 18 ноември 2013 година, во медиумите се појави објава за чудесната приказна за еден неверојатен природен лек канабис, што на 80 годишниот Стан Ратнер (Stan Rutner) од Калифорнија успеја да му помогне во борбата со ракот на мозокот и белите дробови. Оваа сторија е неверојатна поради тешката состојба во која се наоѓал Стан, во домот за неизлечиво болни лица. Деталите за исцелувањето на Стан со помош на канабис, може да ги проследите на страницата CureYourOwnCancer.

Хемотерапијата и радијацијата само го убиваа и не правеа скоро ништо полезно за неговите канцери на мозокот и белите дробови. Тој беше доведен на работ од смртта и мораше да започне со користење на кислород 24/7. Тогаш неговиот иден зет Џон (John) и неговата ќерка Корин (Corrine) го убедиле изнемоштениот Стан да проба канабисово масло. Резултатите биле неверојатни!

Корин била задолжена за неговото лекување и била негова негувателка. Таа не помислила на канабисот се‘ додека нејзиниот сопруг Џон не ѝ кажал за канабисот како последна опција. Тие разговарале за користењето на канабисово масло со онкологот на Стан, откако дознале дека Стан може да почине за две недели. 

Конвенционалната медицина не можеше да го убие за профит. Затоа онкологот потоа им рече дека ќе биде во ред да се обидат со било што. Стен се согласи на се‘ она што ќе биде лесно за него за користење и тој започна со масло од канабис во капсула со кокосово масло наутро и масло од канабис со високо ниво на THC пред да оди на спиење. Резултатите се неверојатни. По само неколку дена, тој беше во можност да спије подобро, да јаде повеќе, да се движи без користење на кислород и да оди без потпора. Во рок од девет месеци, тој беше целосно излечен од ракот!


Но, дали овие резултати се одржале и понатаму? Дали Стан доживеал метастази и како тој се чувствува сега, три и пол години по неговата првична дијагноза на негова тогаш 77 годишна возраст? Корин и Џон објавиле новости на нивната страница за канабис https://unitedpatientsgroup.com/, коишто ја основале откако започнале да истражуваат за канабисот поради таткото на Корин. Тоа е страница богата со факти и други корисни информации за користењето канабис. Тие постојано комуницираат со читателите, одговараат на нивните прашања, им објаснуваат како да добијат дозвола за користење на медицинска марихуана во Калифорнија и како да најдат и направат канабисово масло. На страницата има и други корисни информации за природните начини на лекување канцер, за соодветниот начин на исхрана и како да го превенираме ракот.

Стан се излечи со канабисово масло
Корин на 20ти март 2014 година објави дека Стан и покрај неговата возраст, повторно беше многу активен, дури повеќе отколку пред да се разболи. Тој отпатува до Монтана за венчавката на неговата ќерка Корин. Стан дури и активно е вклучен во борбата за легализација на канабисот, се појавува на интервјуа и дискусии. Во следна објава од 16 Јуни 2014 година, Стан вели: „Прекрасно е да се биде жив“ и „Јас сум среќник што ја имам можноста да уживам во животот повторно“.

Стан се‘ уште го консумира канабисовото масло во помали количини и тој се чувствува одлично. Треба да ве потсетиме дека во неговиот случај не стануваше збор за канцер во почетен стадиум, туку канабисот буквално го воскресна од смртната постела. Тој престана со примање на стандардната медицина - хемо и зрачења, затоа што тие конвенционални смртоносни терапии му го оштетија имуниот систем и му предизвикаа сериозна двојна пневмонија. Лекарите престанаа легално да го убиваат и одредија дека Стан нема да преживее повеќе од неколку недели.

Стан всушност се здоби со сериозни здравствени проблеми откако тој започна со конвенционалните онколошки третмани. Потоа, неговата состојба се влоши и самиот има споменато дека тој мислел дека има грип и кога отишол на преглед, му беше дијагностициран рак. И еве ја иронијата на нашиот превртен свет... Агенцијата за храна и лекови - FDA ги одобрува медицинските интервенции кои не го лекуваат ракот, а често пати го убиваат пациентот. Додека Администрација за борба против дрогата - DEA тврдоглаво го рангирана канабисот како нелегална дрога бр. 1 (опасна и без медицински придобивки), а вистината сите ја знаеме - канабисот лекува и најчесто без несакани последици.

Статија од Culture Magazine од септември 2013


No comments:

Post a Comment