Monday, April 17, 2017

Американската Влада конечно призна дека канабисот го убива ракот

Владата на САД додаде страница за канабис и канабиноиди
Очигледно, фактот дека канабисот успешно ги уништува канцерогените клетки, во САД повеќе не е теорија на заговор. Затоа, можеме да го сметаме како превентивна билка против рак.

Според репортерката за Метро Ејми Вилис (Amy Willis) Американската Влада додаде страница за употребата на канабис и канабиноидите кон нивната официјална Веб страница за совети за канцер. „Националниот институт за канцер, дел од Одделот за здравство на САД, сега советува дека канабиноидите може да бидат корисни за третирањето на споредните ефекти од канцерот и третман за канцер‘ со пушење, јадење во печени производи, пиење билни чаеви и дури прскање по пат на спреј под јазиот“ - советува таа.


Докажано е дека канабисот го убива ракот!
На страницата има листа од бројни медицински употреби на канабисот, како за ослободување од стрес, олеснување од болки, против воспаленија и против вируси, против анксиозност и антиканцерогени ефекти, редукција на мускулни грчеви кај мултиплекс склероза и многу повеќе. На страницата исто така, објаснето е како експериментите покажале дека канабисот ги убива клетките на канцерот. „Неколку научни студии го сугерираа ова во минатото и во април оваа година Националниот институт на Американската Влада за злоупотреба на дроги ги ревидираше нивните публикации за да укаже дека канабисот може да ги намали туморите на мозокот со убивањето на клетките на канцерот“ - додава Вилис.


Како се испитува медицинската марихуана
Канабисот е навистина корисна билка којашто не предизвикува споредни ефекти и којашто ефективно третира разновидни тешки здравствени состојби и болести, вклучувајќи го и ракот. Доколку ова е знак дека Владата на САД сака да ги признае анти-канцерогените својства на канабисот, дали западните нации, па и нашава земја ќе го следат нејзиниот пример? Затоа, тоа е наша должност да ја поддржиме оваа борба и да се обидеме да им помогнеме на голем број луѓе, кои во голема мера може да имаат корист од ваквите алтернативни третмани, со едноставно споделување на овој текст на вашиот ѕид од социјалните мрежи...

Извор: Healthy Food House

No comments:

Post a Comment