Tuesday, April 25, 2017

Филип Достовски од Зелена Алтернатива, гостин во емисијата „Јади бурек“

Во најтесна соработка со најголемиот светски промотер на медицинската употреба на канабисот Рик Симпсон и тимот на научници кои му се најблиски соработници Dr. Lumír Ondřej Hanuš, Dr. Paul Hornby и Dr. Robert J. Melamede, здружение на граѓани под името „Зелена Алтернатива“ се залага за oткривање на вистинските информации за лековитото дејство на канабисот, демистификација на лекот, но и расчистување со предрасудите како би можело да се олесни лекувањето на болните. Основачот на ова здружение ќе ни проговори нешто повеќе за канабисот. Изгледајте ја следнава трилогија од опширни едукативни емисии за да бидете во тек со настаните и за да научите нешто ново, а потоа сподели го овој пост за сите да бидат информирани! Твоето споделување може некому да му го спаси животот...

Филип Достовски од Зелена Алтернатива - септември 2016, гостин во емисијата „Јади бурек“ на Јанко Илковски на тема: По повод семинарот за обука на доктори за користење и препишување на масло од канабис за одредени болести и за демистификација на канабисот како универзално корисно растение...


Филип Достовски од Зелена Алтернатива - февруари 2017, гостин во емисијата „Јади бурек“ на Јанко Илковски на тема: „Масло од канабис - Демистфикација на табуа“ - за масло од канабис, како се произведува, како се користи и за што...


Филип Достовски од Зелена Алтернатива - април 2017, гостин во емисијата „Јади бурек“ на Јанко Илковски на тема: „Легално водење бизнис со канабис“...


No comments:

Post a Comment