Monday, July 10, 2017

9 докази дека Исус Христос ја користел Божјата билка за самолекување и исцелување на неговите следбеници

Исус користел канабис!
И покрај тоа што е невозможно со сигурност да се побијат сите сомневања дека канабисот играл клучна улога во животот на Исус Христос, постојат неколку прилично интересни проверени податоци кои го сугерираат и потврдуваат тоа. Еве само девет докази кои може да нè убедат дека Божјиот син ја употребувал Божјата билка за самолекување, миропомазание и исцелување на болните кои ги среќавал во текот на својот живот, а исто така начинот на кој размислувал е плод на употребата на ова растение.


1. Луѓето од секогаш користеле канабис!

Постојат непобивливи докази дека луѓето користеле канабис уште пред илјадници години! Кога истражувачите го откриле гробот на античкиот египетски Фараон Рамзес II, тие откриле дека неговата мумија е погребана со честички од киф. Во една друга археолошка ископина, каде што мумијата била закопана со речиси килограм трева. Во Романија пак, постојат докази дека канабисот се пушел уште пред 5.000 години.

Периодот во којшто е роден и живеел Исус е познат по употребата на канабисот како лек и суровина за многу производи. Ако пакистанските шамани консумирале канабис за време на обредните ритуали пред илјадници години, тогаш не е толку тешко да се заклучи и да се замисли дека и Израелците подоцна пушеле марихуана и како правеле и користеле лековити екстракти од оваа билка.


2. Античките религии користеле марихуана!

Покрај историскиот преседан дека Исус користел канабис, постои исто така религиозен преседан. Постојат свети хиндуистички текстови коишто датираат од далечната 1.400 п.н.е. коишто говорат за канабисот како за свето растение, а одредени ритуали и религиозни обреди (некогаш, па сè до ден денес) ја вклучуваат употребата на канабисот во разновидни форми.

Античкиот Јудаизам исто така ја вклучувал употребата на Светата Трева! Научниците тврдат дека канабисот се користел за подготовка на Светото масло за миропомазание. Со оглед на тоа какви сè не супстанци за менување и проширување на свеста (просветлување) користат одредени спиритуални групи од самиот почеток на постоењето на човештвото, логично е да се разбере дека марихуаната е само друг вид на „босилек“ или „боринче“ т.е. само уште една лековита ароматична билка со чија помош свештениците си ја извршуваат својата работа. 

Всушност, постои термин за ова - „Entheogen“ (ентеоген). Тој збор ја опишува секоја супстанца што ги поттикнува духовните искуства, тоа се најчесто природни лековити АРОМАТИЧНИ материи кои покрај со својот состав тие лекуваат и со самиот мирис што го шират, вклучувајќи ја и моќта на молитвата. Докажано е дека молекулите на водата ја менуваат структурата под дејство на позитивна или негативна енергија, па замислете каква е моќта на посветеното канабисово масло? Поентата е дека канабисот веќе долго време се користи во духовните практики и традиции од кои Исус беше дел.


3. Светото масло за миропомазание содржи канабис!

Во Exodus 30:22-36, Бог им дава на античките Израелци инструкции како да го направат ова Свето масло. Библиските научници лесно ги идентификувале повеќето од состојките. Но, има една што е малку контроверзна. Стиховите ја споменуваат употребата на нешто наречено „kaneh-bosm“. Најпрво научниците сметале дека станувало збор за растението наречено „calamus“, што подоцна се покажало дека е канабис.

Научникот Сула Бенет (Sula Benet) беше првата што излезе со овој превод и таа вели дека постојат бројни референци кои директно или од околу го истакнуваат значењето на канабисот: „Во оригиналниот хебрејски текст на Стариот Завет, има референци за коноп, за двете како и за темјанот, којшто беше составен дел од религиозните прослави и како опојно средство“. Покрај Бенет постојат бројни други научници кои се согласуваат со неа. Античките Евреи користеле канабис за да го подготват светото масло за помазание, а тоа е периодот во којшто израснал Божјиот син.


4. Името Христос значи „Помазаниот“

Подоцна во неговиот живот, Исус се прочул како Исус Христос. Иако е лесно да се заклучи дека Христос било неговото презиме, тоа всушност била религиозна титула. Христос значи „помазаниот“ или благословениот со сакралното масло за миропомазание. Ако античките Евреи користеле канабисово масло во своите религиозни обреди, а самиот Исус бил „ПОМАЗАНИОТ“, логично е дека Исус бил помазан со масло од канабис. Тоа најверојатно била неговата прва сериозна интеракција со конопот, иако постојат податоци дека Трите Кралеви кои тргнале во посета на Новородениот Небески Цар му подариле дарови на Божјото бебенце во кои биле вклучени етерични масла, меѓу другото масло од канабис. Исус живеел во време во коешто канабисот и спиритуалноста биле многу тесно поврзани.


5. Тој користел канабис масло за стопирање на епилептични напади и за лекување на лепрозни!

Исус Христос е познат по неговата исцелителна дарба, меѓутоа тој не бил магионичар! Исус едноставно сакал да ни покаже на сите дека секој од нас е Божјо чедо и секој од нас е способен да прави чуда ако ВЕРУВА и дека секој може да прави сè што тој може самиот и дури и повеќе од него. Практично кажано Исус своите ученици ги учел што е тоа длабока молитва, ден денес позната како медитација, а исто така ги учел како да го балансираат своето енергетско ниво и како да црпат енергија од Изворот - од самиот Бог, т.е. предавал јога.

Исус знаел со што и како да лекува - имено лековитите природни материи во спој со чистата намера и љубов - чуда прават. Исус исто така знаел како на своите пациенти да им влее верба со тоа што во нив го поттикнувал самолекувањето - плацебото! Во времето на Исус епилепсијата се сметала за обземање од демоните, а епилептичарите биле третирани како демонизирани и врз нив се вршеле разновидни егзорцизми или биле убивани...

Новиот Завет е преполн со приказни кадешто Исус „истерувал демони“ и ги лекувал лепрозните и луѓето од секакви преодвратни болести и состојби на кожата кои за тогашната медицина биле тотално непознати. Среќници биле оние епилептичари коишто ќе влетале во негови раце - тресењето веднаш прекинувало, а „опседнатите“ биле засекогаш ослободени! Она што ние денес го учиме и осознаваме за марихуаната и како оваа билка ги стопира епи-нападите и ја регенерира кожата од речиси сите вродени и стекнати кожни болести, ни помага да разбереме на кој начин Исус ги извршувал неговите чуда.


6. Исус можеби се сретнал со конопот патувајќи кон далечниот Исток

Покрај теоријата за пресветото масло за миропомазание, постои друга теорија за тоа како Исус можеби ја открил или пак, таму го усовршил своето дотогашно знаење за канабисот кога патувал низ Југо-источна Азија. Иако Исус живеел само 33 години, Новиот Тестамент сугерира само на делче од животот на Исус. Зачудува фактот што Библијата говори за детството на Исус и веднаш потоа преминува на неговата зрелост, што значи дека денес не постојат библиски факти за сите тие години измеѓу.

Некои истражувачи сметаат дека има причина зошто не постојат записи за тој период, поради тоа што тој многу патувал на Исток. Ако ова е вистина, тогаш Исус поминал многу време учејќи од монасите и мистиците од различни духовни традиции низ Пакистан, Индија и Тибет, а многу од тие традиции од кои се просветлувал, вклучуваат религиозна употреба на канабисот. Кога Исус се вратил од Ерусалим за да продолжи со својата служба, логично е дека продолжил да го користи конопот на ист начин на којшто научил да го користи за време на неговите патувања.


7. Тој премногу сакал да зборува за мир и љубов <3

Исус дефинитивно работел против окупаторските римски сили и се борел против злото со помош на љубов! Тој бил доволно свесен за непроменливите Божји Универзални закони (како што се: Законот на привлечност, Законот на Боженственото единство, Законот за вибрација, Законот на акција и реакција, Законот на причина и последица, Закон за компензација, Закон на усогласување, Законот за вечна трансмутација на енергија, Законот за релативност, Законот за поларитет, Законот за ритам, Закон на половите) и поради тоа знаел дека на омраза не смее да се враќа со омраза, туку секогаш треба да се сврти другиот образ. Со тоа сакал да каже дека на зло секогаш треба да се враќа со добро или едноставно треба да се свртиме на друга страна и да си тераме по својот пат.

Како некој што поминал прилично долг временски период под дејство на канабис, следствено факт е дека тоа доведува до трајна промена во сфаќањата и уверувањата со тоа што се добива смирена и позитивна состојба на умот. Канабис културата од секогаш се поврзува со мир и толерантен пристап кон себе и околината. Веќе е докажано дека алкохолот ја поттикнува агресијата, а канабисот смирува и предизвикува љубов и разбирање помеѓу луѓето - ги спојува верите и нациите...


8. Во Библијата има многу референци за канабисот

Библијата е преполна со вербални загатки кои сугерираат дека Исус корител канабис. Во Exodus 30:22-23 низ стихови е прикажано како Бог дава насоки за подготовка на миропомазаничко масло. Потоа стиховите за Мојсеј - Exodus 3:1-17 објаснуваат за интензивното спиритуално искуство на Мојсеј на врвот од планината Синај. Таму тој го здогледал „ангелот на Царот... во пламења од огран од запалена грмушка“. Ништо чудно таа грмушка да била канабис, Мојсеј од дејството на активираните канабиноди во чадот од пожарот бил полесно поврзан со спиритуалниот свет, имал поотворени чакри поради тоа и затоа можел да ги гледа енергетските битија.

Стихот пак, Genesis 1:12 објаснува за тоа како Бог го создавал светот. Прва книга Мојсеева (Битие); 1. Создавање на светот. Човекот образ Божји. 29. И рече Бог: „Еве, ви дадов секаков вид растение, што дава семе, и какво има по целата земја, и секакви дрвја, што во себе имаат семе според својот род и вид: тоа да ви биде за храна!“ 31. И виде Бог дека е многу добро сè она што го беше создал. И би вечер, и би утро – ден шести.


9.  Исус ги лекувал слепите со канабисово масло

Епилепсијата и лепрата не биле единствени болести коишто Исус ги лекувал со свети масла. Сите сме слушнале за библиските приказни во кои Исус им помагал на слепите да прогледаат, што не е чудно затоа што денес канабисот се користи за третирање глауком, очен притисок и други болести и состојби со видот и очите.

Канабисот ја подобрува циркулацијата на крвта, го намалува очниот притисок што предизвикува глауком и на пациентите им причинува страшни болки во очите и главата. Познато е дека канабисот е природен анестетик и противвоспалителен лек, па затоа не е чудно како Исус успевал да ги ослободува од најтешки болки своите пациенти со допир, т.е. со свето масло во кое имало канабисово масло.

2 comments:

 1. Ova znajte kako e, isto ko gej lugeto so napraja gej biblija. . . Ako nie probvame da razotkrivame nekoi raboti spored naseto mislenje kaj ke ni bidi krajot. To so treba da prajme ako sakame go ima vo Bozjite zapovedi, a ako Bog sakal da pusime treva ke napisese, pusete treva : ))) Pozdrav...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодариме за поддршката!

   Благодариме што нè исконтактира. Канабисот е лек без разлика на кој начин се консумира. Секој начин на консумирање канабис е лековит. НУЛА СМРТНИ СЛУЧАИ, а безброј оздравени од најтешки дијагнози за кои модерната медицина нема решение! Ве замолуваме да ја лајкнете нашата ФБ страница www.facebook.com/420macedonia и да ги поканите вашите пријатели да го сторат истото за побрзо да ја ослободиме оваа Боженствена билка!
   www.420macedonia.com
   Не заборавајте да ја оцените страницата https://www.facebook.com/pg/420macedonia/reviews/
   Ве поканувам на нашата blog страница - https://420macedonia.blogspot.mk кадешто секојдневно објавуваме најнови корисни информации околу лекувањето со канабис!
   Еве го нашиот нов веб сајт: www.420macedonia.com
   Еве како сами да си го направите лекот: https://www.facebook.com/420macedonia/videos/1868213229872987/

   Срдечен поздрав од нашиот тим,
   420 Macedonia

   Delete