Tuesday, February 5, 2019

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА КАНАБИСОТ - Здружението БИЛКА влегува во Собрание!

Почитувани соборци, чест ни е да Ве известиме дека на иницијатива на Здружението за канабис и зелени политики БИЛКА - Скопје, Комисиите за Економија и Здравство при Собранието на Република Македонија, закажана е јавна расправа на 22.02.2019 година со почеток од 11:00 часот


Настанот ќе се одржи во салата Борис Трајковски во Собранието на Република Македонија на тема „Економски и здравствени бенефити од легализацијата на канабисот“ на која учество во својство на говорници ќе земат:

- Преставници на БИЛКА;
- Пратеници при Собрание на РМ;
- Преставник од Министерството за земјоделство;
- Преставник од Правниот факултет Јустинијан Први;
- Преставници од одделот за недозволена трговија и шверц при МВР;
- Преставник од УК за Токсикологија;
- Преставници на бизнис секторот;
- Преставници на Земјоделскиот факултет при УКИМ.

Доволно долго уживателите на канабис се стигматизирани од страна на ригидните казнени политики на државата. Конечно е време тоа да престане! Повеќе информации наскоро! Ве замолуваме да ја споделите оваа објава. Ви благодариме!

#ЛегализацијаСега #БИЛКА #LegalazingCannabis

Уредник и новинар: MoniQue Konopova

No comments:

Post a Comment