Monday, May 22, 2017

ДОКАЗИ од пациенти излечени од рак со РСО! - 2 дел (стр. 80 - 82) извадок од Протоколот на Рик Симпсон „Лекот за рак“

http://phoenixtears.ca/
„Сум гледала како роднини, пријатели, се откажуваат и умираат толку брзо откако се принудени да потрошат десетици илјади долари за да бидат полека убиени кога лекот расте директно од Мајка Земја. Ајде сега, разбудете се и помирисајте го срањето. Не скокајте на стереотипи и направете ВИСТИНСКО истражување.“ - Ејми Џејн (Amy Jane)

„Знам дека порадо би се лекувала со РСО отколку хемо/радијација... Смешно е како некои луѓе можат да го нарекуваат РСО кога споредните ефекти од сè друго можат да те остават со многу малку квалитетен живот.“ - Кери (Kerry)

„Тоа треба да биде лесно достапно. Тоа ТРЕБА да биде лесно достапно“ Колку повеќе читам, толку сум пофасцинирана.“ - Шели (Shelley)

„Сите канцери се нерегулирани клетки. Клетките само треба да бидат регулирани. Доколку неговото тело не може да ги регулира канцерогените клетки може да има скршени/оштетени CB рецептори. Кога фито-канабиноидите (phyto = растителни) доаѓаат во контакт со нерегулирана клетка, тоа може да ѝ сигнализира на канерогената клетка преку повеќе патеки отколку само CB 1/2 рецепторите. Ова е како фито-канабиноидите успеваат каде ендогените канабиноиди не успеваат.

Еве некои белешки за процесот како канабиноидите ги регулираат канцерогените клетки: Канцер
1) Канцерот е нерегулирана клетка.
2) Индуцирањето на Апоптоза ја Регулира канцерогената клетка.
3) Канабиноидите ја индуцираат Апоптозата во клетките.

Канцерот е дефиниран како „широка група на разноврсни болести, СИТЕ вклучуваат НЕРЕГУЛИРАН пораст на клетките.“ https://en.wikipedia.org/wiki/Cancer

П. Како ги регулираме клетките? О: Преку Апоптоза. Апоптоза: http://en.wikipedia.org/ wiki/Apoptosis#Process „Апоптоза (изговор: /ˌæpəˈtoʊsɪs/ исто така изговор: /ˌeɪpɔːpˈtoʊsɪs/)[2][3] е процесот на програмирана смрт на клетките (PCD) која може да се појави кај повеќеклеточните организми. [4] Биохемиските настани водат кон карактеристични промени во клетките (морфологија) и смрт.“

„Процесот на апоптоза е контролиран од различни видови на клеточни сигнали, кои можат да потекнуваат или екстрацелуларно (надворешните поттикнувачи) или интрацелуларно (внатрешни поттикнувачи). Екстрацелуларните сигнали можат да вклучат токсини, [13] хормони, фактори за раст, азотен оксид [14] или цитокини, кои мораат или да ја преминат плазма мембраната или да трансдуцираат за да добијат одговор. Овие сигнали може позитивно (на пример да поттикнат) или негативно (на пример да потиснат, инхибираат или пригушат) да влијаат на апоптозата.“

Како ние правиме канцерогените клетки да поминат низ Апоптоза?
Потребни ни се канабиноиди/ендоканабиноиди да им сигнализираат на Канабиноидните Рецептори (CB1R, CB2R) да индуцираат Апоптоза (долго време се претпоставуваше дека има повеќе од 2 рецептори):

Што е CBR? (Канабиноиден Рецептор):

„Канабиноидните рецептори се активирани од три главни групи на лиганди, ендоканабиноиди (произведени од телото на цицачот), растителните канабиноиди (како THC произведени од растението канабис) и синтетичките канабиноиди (како HU-210). Сите канабиноиди и растителните канабиноиди се липофилни, т.е. растворливи во масли, соединенија.“ http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoid_receptor

Можат ли Канабиноидните сигнали до CBR да индуцираат Апоптоза?
„Студиите кај овие модели на болести заедно со многу ин витро експерименти покажуваат дека канабиноидите ги истакнуваат нивните имуносупресивни својства на четири главни начини: (1) индукција на апоптоза,“ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3005548/

Автофагија - ако грешам ве молам поправете ме но од она што разбрав:
Автофагијата е процес каде клетката може да биде поправена или рециклирана. Обично со канцерогените клетки тие само се програмирани да умрат како и да е Автофагијата сè уште може да игра улога во овој процес.
Тоа е како да имаш контејнер за рециклирање и контејнер за отпадоци и ти собираш различни отпадоци и ги организираш во двата контејнери. Понекогаш треба да рециклираш, понекогаш треба едноставно да фрлиш нешто.“ - Скот (Scott)

„Во новата студија, Chen и неговиот тим откриле дека Δ9-THC третманот предизвикуваше пораст во нивоата на ензимот наречен cyclooxygenase-2 (COX-2) во хипокампусот кај глувците, дел од мозокот вклучен во учењето и помнењето. Лековите или генетските техники коишто ги намалиле COX-2 нивоата кај глувците ги превенирале проблемите во меморијата и невронските абнормалности предизвикани од повторливата изложеност на Δ9-THC. Бидејќи COX-2 е инхибирано од случајни лесно достапни лекови против болки како ибупрофен, наодите сугерираат лесна стратегија за да се превенираат споредните ефекти од марихуаната.
Истражувачите исто така откриле дека Δ9-THC третманот ги редуцирал невронските оштетувања во глушец модел на Алцхајмеровата болест, и овој корисен ефект опстојуваше кога животните биле симултано третирани со COX-1 инхибитор. „Нема никакви ефективни лекови моментално достапни за превенирање и третирање на Алцхајмеровата болест или запирање на прогресијата на болеста“, вели Чен. „Нашите резултати сугерираат дека несаканите споредни ефекти од канабисот може да бидат елиминирани или редуцирани, додека задржувањето на нивните корисни ефекти, со давање на COX-2 инхибиторот заедно со Δ9-THC за третирање на комплицирани медицински состојби како што е Алцхајмеровата болест.“ http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-11/cp-pmm111413.php

„Новата финансирана од владата канабис/канцер студија го ШОКИРА научното општество...
THC, главната психоактивна состојка во канабисот, може всушност да го промени човечкиот генетски код, со цел да го превенира канцерот и воспалителните болести. Што?!!!! Што-ШТО!!!????
Рик Симпсон и неговиот Главен Елф, Чешкиот активист Jindřich Bayer, го кажуваа ова многу месеци, и јас бев љубезен но тајно се потсмевав на идејата, бидејќи тоа ми звучеше како еден куп кохус-покус за мене (и поради други помали технички несогласувања кои ги имав со нивната перспектива). . .  Лековите не можат да го променат ДНА-то, така? ПОГРЕШНО, очигледно! СВЕТО [BLEEP]!“ - Алан Гордон

„Позадина: Канабиноидите индуцираат потентни myeloid-derived suppressor клетки (MDSC) in vivo. Резултати: Функционалните MDSC индуцирани од THC покажуваат дистинктивни miRNA модели на експресија. Заклучок: Специфичните miRNA може да играат важни улоги во MDSC развојот и функцијата со регулирање на таргет гените да се манипулира активноста на MDSC кај канцерот и воспалителните болести.“ http://www.jbc.org/content/early/2013/11/07/jbc.M113.503037.short#ref-list-1
-- ОК, што и да значи ова, ова е надвор од мојата сфера на експертиза. Тоа веројатно вели нешто како канабиноидите можат да излечат рак, и тие тоа го прават преку модификација на гените, некако. И повеќе истражувања се потребни, како и секогаш.
Сè што јас велам е дека самата помисла на масата е најмалата честичка од масата и маслото може да поправи мисли, исто така. Гените сè уште се преголеми. Истражувањето треба да се фокусира на она што канабиноидите прават со најмалите честички од нашите тела, атоми, кваркови, жици итн. Тоа е кадешто проблемите започнуваат, во најмалите честички, тоа е она што треба да го поправите доколку навистина сакате да ги поправите проблемите. ЈБ* Симнете си го протоколот бесплатно на англиски и донирајте за да биде преведен на сите јазици! - http://donate.hempcures.work/

No comments:

Post a Comment