Wednesday, May 31, 2017

Лекување хронични болки со канабисово масло (извадок од Протоколот на Рик Симпсон „Лекот за рак“ стр. 91 - 92)

 Хронична Болка

„Ако имате соодветни вариетети за да го направите маслото, нема ништо подобро за ослободување од хронична болка отколку коноповото масло. Маслата од многу типови коноп се неверојатен природен лек против болки што не создава зависност и не е штетен. Медицинскиот систем на страдалниците од хронична болка им дава опасни, што создаваат зависнот, и штетни лекови за контрола на нивната болка. Признавам дека таквите лекови се малку ефикасни, но во суштина сè што тие прават е маскирање на болката додека не обезбедуваат никаков лековит ефект. Кога земате конопово масло за хронична болка, тоа не само што ја намалува болката, тоа всушност работи обидувајќи се да ја излечи причината на твоето страдање. За секој што страда од хронични болки, коноповото масло е до сега најдобриот третман, откако тоа не создава зависност и не го оштетува остатокот од вашето тело.

Како што реков, коноповото масло ја има способноста да ја елиминира болката, но тоа исто така функционира лекувајќи ја причината. Повторно, идејата е да се престане со овие опасни фармацевтски лекови кои создаваат зависност колку што е можно побрзо и да се заменат со употребата на ова масло. Реалистично, не постои споредба помеѓу коноповото масло и фармацевтските лекарства. Повеќето лекови против болки обезбедени од страна на нашиот медицински систем се опасни, создаваат зависност, и се смртоносни, додека коноповото масло не претставува никаква зависност или опасност за пациентот.

Ако пациентот зема морфиум или други опијати за да ја контролира својата болка, јас сугерирам тие да започнат со дози со големина на парче кратко-зрнест сув ориз. Потоа зголемете ја количината што ја внесувате колку што е можно побрзо, додека го редуцирате вашиот внес од овие супстанци сè додека вие немате понатамошна потреба од фармацевтски лекови воопшто. Постојат огромни броеви на луѓе кои земале лекови што нивните доктори им ги препишале со години и истите направиле малку или ништо за да помогнат. Ако сакате да знаете како е да се чувствувате добро повторно, дајте му шанса на маслото и напуштете го лудилото што стои зад медицинскиот систем.“ - Рик Симпсон, Коноп: Најмедицинското Растение (Rick Simpson, Hemp: The Most Medicinal Plant) 
Болки во грбот, сколиоза

Дали сте имале некои пациенти кои искусиле ослободување од болки во грбот или сколиоза? 

„Продуцентот на нашиот документарец „Бегство од лекот“ (Run from the cure) Кристијан Лорет (Christian Laurette) страдаше од сколиоза со години. Речиси пред тринаесет години, медицинскиот систем предложи да направи операција но тие би му дале ка Кристијан само 50/50 шанса дека ќе оди повторно. Со коефициенти како овој, тој чувствуваше дека негова единствена алтернатива е да живее со болката. Скоро секојдневно, тој пропаѓаше во агонија од сколиозата и тој се имаше повеќе или помалку убедено себе си дека ништо не може да помогне. Јас го снабдив со малку конопово масло и по неколку часа тој пријави дека тој повеќе не искусува болка.

Му објаснив нему дека тој го живеел својот живот со состојба којашто не би му дозволила да вежба на начин на којшто нормална личност би требала, поради тоа неговите мускули на грбот биле многу слаби. Како што се очекуваше, по земањето на маслото како што е препорачано, Кристијан сега функционира нормално без болка, мускулите на неговиот грб се зајакнати и тој сега може да оди без маслото за подолги периоди. Кристијан е само еден од многуте со болки во грбот коишто откриле ефективен лек или контрола со употребата на овој лек за да ја олеснат нивната непријатност. Според мое мислење, нема потреба било кој да поминува низ животот во константна состојба на агонија. Ако имате проблеми со грбот од било која природа, јас сум сигурен дека употребата на овој лек ќе биде од голема корист за многумина кои ги имаат овие состојби.“ - Рик Симпсон, Коноп: Најмедицинското Растение (Rick Simpson, Hemp: The Most Medicinal Plant) 

ПОДДРЖИ ГО НАШИОТ АКТИВИЗАМ! СПОДЕЛИ!!! Гласот на поединецот е појак од галамата на групата...


* Симнете си го протоколот бесплатно на англиски и донирајте за да биде преведен на сите јазици! - http://donate.hempcures.work/ 

No comments:

Post a Comment