Monday, May 22, 2017

ДОКАЗИ од пациенти излечени од рак со РСО! - 1 дел (стр. 76 - 80) извадок од Протоколот на Рик Симпсон „Лекот за рак“

http://donate.hempcures.work/
„Маслото на Рик Симсон го има целосниот научен кредибилитет ако те интересира или читаш научна литература“ - Роберт Меламед (Robert Melamede, aka Dr. Bob)

„Инхибицијата на патеката на преживувањето на клетките доведува до дефосфорилација на Лошото, и транслокација на овој Bcl-2 протеин во митохондрија, и последователно во апоптоза.“ Умммм, Лаиманови термини молам???“ – Ченс (Chance)
-- Тоа се преведува во: „Канабисот ги убива канцерогените клетки,“ Ченс. ЈБ

П. Зошто треба да очекувам докторите да го поддржат тврдењето дека канабисот го лекува ракот?

О. Па, бидејќи тоа навистина го лекува ракот и тоа е, тоа е сè што постои за тоа. THC предизвикува апоптоза, па изненадувачки тоа предизвикува апоптози кај сите ракови. Зошто? Па, затоа што декарбоксилираното масло доаѓа во сите клетки од телото некако доколку е консумирано во правилни квантитети. Едндоканабиноидниот систем го регулира имуниот систем, па доколку го доведете имуниот систем да работи правилно, тој може да се бори со ракот, исто така. Нема многу да се каже, навистина, тоа е навистина офенсивно едноставно.
Правилно произведеното висококвалитетно масло е најдобрата шанса што пациентот ја има како и да е (операцијата ќе биде неизбежна во неколку животно-загрозувачки случаи, можеби). И ако ти знаеш за опција за третман којшто е побезбеден, поефикасен и позабавен за пациентот од маслото, па, кажи ни го. Не постои ниту еден.
Погледни на тоа што Mechoulam и Pacher велат: „Повредата на воспалението/ткивото поттикнува забрзани зголемувања во локалните ендоканабиноидни нивоа, коишто за возврат ги регулираат сигналните одговори во имуните и другите клетки модулирајќи ги нивните критични функции. Промените во ендоканабиноидните нивоа и/или изразувањата на CB2 рецепторот биле пријавени кај скоро сите болести што ги засегаат луѓето, во распон од кардиоваскуларни, гастроинтестинални, на црниот дроб, бубрезите, невродегенеративни, психијатриски, коски, кожа, автоимуни, белодробни нарушувања до болки и канцер, и модулирањето на активноста на CB2 рецепторот има огромен терапевтски потенцијал кај овие патологии.“ http://www.ncbi.nlm.nih. gov/pubmed/21295074
И како го правите сето ова? Па, со маслото. Ги балансирате нивоата или ги ставате во забрзување, кога е потребно. Можете да го јадете маслото, да го мачкате, да го вапоризирате, и да го земате во супозитории, и помеѓу овие четири методи, можете да најдете начин за да му помогнете на секој еден пациент на оваа планета. Подоцна, докторите ќе ги инјектираат туморите со маслото и ќе ги смалуваат во рекордно време на тој начин (не препорачливо дома).
И зошто сугерирав ракови на кожа (или дијабетски чирови или изгореници)? Па, бидејќи ти можеш да видиш што се случува таму и тоа вообичаено не одзема долго време за да се излечат со маслото, неколку недели максимум во повеќето случаи. Потоа едноставно сфатете дека истото нешто коешто се случува по надворешната апликација на твојата кожа се случува внатре во твоето тело кога ти го внесуваш маслото. Повторно, офенсивно едноставно, но тоа е многу прецизно објаснување на крајот. И тогаш врати се назад до она што Мечулам (Mechoulam) го напиша: „Промените во ендоканабиноидните нивоа и/или експресиите на CB2 рецепторот биле пријавени кај скоро сите болести што ги засегаат луѓето, во распон од кардиоваскуларни, гастроинтестинални, на црниот дроб, бубрезите, невродегенеративни, психијатриски, коски, кожа, автоимуни, белодробни нарушувања до болки и канцер, и модулирањето на активноста на CB2 рецепторот има огромен терапевтски потенцијал кај овие патологии.“
-- Знаејчи го сето тоа, јас ќе одам да ја модулирам активноста на мојот CB2 рецептор веднаш. ЈБ

„Тоа ме излечи од ракот... Стадиум 4 мозок... Па да.“ - Кристал (Crystal)
„Велејќи дека тоа лекува рак е доста опасно и илузорно преценување на инаку точна поента која заслужува повеќе истражување. Но не, не, не. Канабисот не лекува рак. Нема дефинитивен и нема реален лек за ракот во моментов, и само ефикасните медицински, прехранбени и психолошки напори можат да помогнат да се намали ризикот од смрт поради канцер. Канабисот не лекува канцер, и пациентите мора ова да го знаат.“ - Дејвид (Davide)

„РСО убива канцер, пријателе... Пушењето, не, но РСО да.“ - Кевин (Kevin)

„Ќе се погрижиш ли да ми помогнеш те молам пријателу...?“ - Џеф (Jeff)

„Најпрво, „канцерот“ е сè од циста до невробластом, па „лекува канцер“ е генерично, илузорно, неспецифично. Тогаш, канабисот има навистина добар ефект врз дуплирањето на клетките, што навистина помага, но систематски не лекува тумори. Повторно, секој тип на канцер е различен и канабисот има покажано на некаков начин позитивен одговор врз раковите на дојка, кои се тип на карцином, широко и многу ефективно третиран од страна на конвенционалната медицина исто така. Тоа кажано, јас сум ТОТАЛНО за легализирањето канабис, но иако јас сум многу отворен кон алтернативните терапии морам да бидам и во несогласување со ова помпезно тврдење.“ - Дејвид

„Јиндрих Бајер, помогни, те молам!!!“ – Кевин

„Велењето дека канабисот покажува позитивен одговор во борбата на одредени типови на тумори е тврдење коешто јас можам да го прифатам“ - Дејвид
-- Дејвид, прифати што сакаш, тоа е ок за мене. Да, има многу малку достапни цврсти податоци за маслото на Рик Симпсон, но тоа е само поради корупцијата во медицинскиот систем и мајсторства за пари. Ова ќе се промени многу брзо кога Колорадо и Вашингтон ќе започнат да ги снабдуваат нивните податоци. Плус, Израел и Холандија започнуваат да го тестираат маслото сега, Чешката Република најверојатно ќе се приклучи многу брзо.
Колку што знаеме, и од нашето практично искуство со илјадници пациенти, маслото се чини дека функционира на сите типови канцер многу подобро отколку било што кое моментално е снабдувано од страна на медицинскиот систем. Ако сакаш доказ, направи малку масло и најди некој со рак на кожа и гледај што ќе се случува кога маслото е нанесено на него. Најдобри желби, ЈБ
„Направи си го сам, ние го прашувавме Рик каде можеме да го најдеме и по некое време ние сфативме, поради тоа што живееме многу многу далеку од Америка и ние не можеме да патуваме некаде за да го земеме поради финансиски ограничувања, ние само го гледавме видеото околу 100 пати, практично го меморизиравме, најдовме канабис од локален снабдувач, купивме уред за готвење ориз, алкохол, дури и термометар за да бидеме сигурни за температурата. Тоа беше полесно отколку што мислевме, НИЕ ГО НАПРАВИВМЕ САМИ, мојот дечко го земаше за околу 4 дена до сега... Ние ќе почекаме и ќе видиме. Ние читавме медицински зборници и гледавме многу документарци, сите нивни наоди се исти (клиничките обиди направени на UCLA, Харвард...) -- маслото убива канцерогени клетки! Па ние одлучивме да го направиме бидејќи нели никогаш не можеш додека не пробаш!“ - Иона (Ionna)

„Голем факт е дека плацебото лекува некои луѓе е причина да се отфрли медицината засекогаш и да се студира уметноста на плацебото. Кажано дека вие никогаш не правите плацебо студија кога имате ефективен лек, вие сте во право, тоа би убивало половина од вашите пациенти, болно и сурово.“ - Кристофер (Christopher)
-- Тоа навистина би било болно и сурово, и ете зошто јас лично нема тоа да го направам. Другите можат доколку сакаат, но јас нема. Сакам медицинскиот систем да започне да го користи маслото како плацебо - ако тие докажат дека што и да сакаат да употребуваат е побезбедно и поефективно отколку маслото (и позабавно/попријатно за пациентот), тогаш тие можат да одат напред и да го продаваат. Доколку не, тогаш не. Тоа е доста едноставно и многу рационално, јас мислам. И тоа е онака како што ќе биде во иднина како и да е, па зошто да се чека? ЈБ

„Хеј Ким, те предизвикувам да ДОКАЖЕШ дека Канабисот како нетоксичен животоспасувачки лек е „реторично“. Со среќа со ова. ЗВУЧЕВ баш како тебе. Тогаш јас одлучив дека ќе правам дупки низ оваа „реторика“ бидејќи ова МОРА ДА БИДЕ СРАЊЕ... момчето не беше во право. Мислам СМРТОНОСНО НЕ ВО ПРАВО. Не можеш да одрекнуваш научни 100% ЖЕЛЕЗНИ ФАКТИ. Јас не можам тоа да го сторам и ти нема тоа да го сториш исто така. ФАКТИТЕ се ФАКТИ и ова е ФАКТ, Ким. АМА и Големата Фармакомафија се КРИМИНАЛЦИ. Тие свесно дозволиле овој прекрасен подарок од Бога да биде демонизиран и да се лаже за него поради ЧИСТ ПРОФИТ! Тие дозволиле членовите од твоето семејство да страдаат и да умираат, Ким. Ако мислиш дека овие Петро Хемикалии коишто тие ги распространуваат се лек, подобро размисли повторно. Ти сакаш да откриеш нешто „реторично“, оди разговарај со твојот Д-р, оди разговарај со  Американското Здружение за Канцер (American Cancer Society), оди разговарај со твојот производител на отровни апчиња. Те молам забележи, Ким, СЕКОЕ АПЧЕ ЗА КОЕШТО ТИЕ ТВРДАТ ДЕКА Е „БЕЗБЕДНО“ НЕ е! Најди ми едно кое не е ТОКСИЧНО, само ЕДНО! Па тука имаме НЕТОКСИЧЕН ЗЕЛЕНЧУК којшто го произведува НАЈмоќниот лек на ЗЕМЈАВА којшто е ДОКАЖАН ДЕКА ЛЕКУВА БОЛЕСТИ и нашите „здравствени професионалци“ и Владата го виделе способен да го одречат од нас овој животоспасувачки зеленчук, дозволувајќи ни да страдаме и да умираме и да бидеме ставани во затвор за да се направат работите уште побезбедни во општеството... Ти сакаш да зборуваш за „РЕТОРИЧНО“??? Се надевам дека овој пост ќе ти ги отвори очите за ВИСТИНАТА. Ако не, Почивај во мир Ким, не постои надеж за тебе и за твојот вид, ти имаш „Клинички Ендоканабиноидни Недостатоци.“ Разгледај го ова, ова е вистина.“ - Ден (Dan)

„Мојот сопруг е во право. Јас имам 4 ПЕТ скенови што го докажуваат тоа. Кога јас бев на многу масло моите тумори исчезнуваа како луди. Кога морав да ја редуцирам мојата доза, тие се постабилни отколку што се намалуваат. Имам видливи докази дека ова работи.“ - Мариа

„Звучи како измама за да се прават пари. Ти навистина мислиш дека законот ќе ми дозволи да растам коноп за да направам малку масло? Биди реален човеку. Имам леукемија и јас не верувам ниту на еден збор што го велиш. Ти заебан измамнички уметнику молењето на болните треба да биде казнување со затвор. Ако си толку сигурен дека ова функционира, тогаш направете некои реални клинички испитувања. Многу земји ќе ти дозволат да ги направиш, немој да користиш некои сакати FDA изговори!“ - Стивен (Steven)
-- Стивен, колку побрзо се ставиш на маслото толку подобро за тебе. Не ме обвинувај за недостатокот на научни истражувања за маслото, навистина. Ако медицинскиот систем навистина го правеше она што треба да го прави, овие осумдесет сведоштва сами по себе би биле сè што тие треба да видат за да ги спроведат сите оние десетици или стотици илјади студии, кои што треба да бидат спроведени.
Рик и јас навистина не можеме да си дозволиме да ги спроведеме сите тие студии, тоа е многу под нашиот буџет, плус ние не можеме да ги спроведуваме легално и начинот на којшто сакаме да ги спроведуваме, па тоа е навистина задача на другите да си ја извршат својата работа сега. Од она што знам, има држави каде што медицинската марихуана е легална, јас не знам зошто тие не спровеле студија сè уште. На пример за рак на кожа, тоа би било направено за неколку месеци, само со надворешно (топично) мачкање. Но тоа не се чини дека се случува, или јас не знам за такви студии.

Но има научни докази за да се поткрепи сè што зборуваме, само направи го твоето истражување, провери во PubMed и поврзи ги точките самиот.
Се надевам дека тоа ќе ги задоволи твоите научни потреби и се надевам дека ќе се ставиш на маслото пред твоите доктори да имаат шанса да те убијат со нивниот хемиски лек, којшто никогаш не би бил дозволен ако беше тестиран во правилна и етичка медицинска студија. ЈБ

„Истражувачите заклучија: „Податоците објавени овде се првите од кои ние сме свесни за да ја демонстрираме критичната улога на CB1 (канабиноидните) рецептори и ендоканабиноидите во етиологијата на ПТСД кај луѓето. Како такви, тие обезбедуваат основа врз која може да се развијат и да се проверат информативните биомаркери на ранливоста на ПТСД, како и да се води рационалниот развој на наредната генерација на третмани базирани на докази за ПТСД.“
-- Те молам не нè обвинувај нас за недостатокот на медицински студии за канабисовото масло. Колку побрзо ти ќе разбереш дека да, има група на луѓе кои навистина го контролираат овој свет и кои тие едноставно ќе направат сè за да го оспорат повторното враќање на канабисот толку подобро за тебе. Тоа не значи дека ние нема да го избуткаме лекот канабис низ ова, тоа само значи дека ќе треба повеќе време отколку што е потребно или очекувано. ЈБ

„Јас сум цврст верник во маслото. Синот на мојот сопруг имаше леукемија, докторите му дадоа 4 месеци. Тој живееше 2,5 ГОДИНИ сè поради маслото коешто тој го внесуваше во сок од јаболко. Благодарност до Рик Симпсон!!! Бог да те благослови.“ - Тери (Terri)

„4 дена без за да најдам нова работа. Без споредни ефекти, без кризи, и без откинување на човечките глави! Ете го твоето истражување, хаха. Распространете го зборов! Потребно ни е ова. Ние му го должиме ова на човештвото да го направиме Светот подобро место. Ова е почетокот :)“ - Кристина (Christina)

„Последниот април, откако бев 5 години ослободена од ракот на дојка, јас бев дијагностицирана повторно. Овој пат тоа беше стадиум 4, терминален со метастази до `рбетот, ребрата, лимфните јазли, градната коска и дојката. Ми беше главно понудена палиативна нега и ми кажаа дека тие ќе пробаат и ќе ме одржат надвор од премногу болка... да одам дома и да ги средам моите работи. Имав многу болки и тие продолжуваа да ми препишуваат повеќе и повеќе токсични лекови против болки со МНОГУ гадни споредни ефекти, (Percocet, hydromorphone и dexymethasone). Не можев да функционирам со нив.
Мојот сопруг започна да чита за овие работи на интернет и јас бев, да се рече најмалку, скептична но сфатив јас буквално немам што да изгубам со пробување. Џвакањето на многу мало количество на White Widow 3 пати дневно. Минатата недела ги добив вестите дека моите метастази на коските се комплетно исчезнати. Денес ми беше кажано дека MRI покажува ЗНАЧИТЕЛНО намалување на мекото ткиво кај туморите. Не толку скептичен сега и се чувствувам одлично, нема болки.“ - Џулија (Julia)

„Тоа навистина лекува рак, јас сум жив доказ. Метастази на коските и црниот дроб во 4 стадиум со бројни тумори, го користев маслото и сега сум ослободена од ракот.“ - Лора (Laura)

„Здраво Јиндрих, вчера завршив со читањето на книгата на Рик. Одлично нешто! Искрено јас навистина немам потреба од повеќе докази за вистинската магична моќ на маслото!
Исто така направив одредени експерименти и секој ден откривам нешто ново што овој лек може да го прави! Неверојатно! Тажно дури иако јас сум убеден и дури ако мојата девојка е убедена нејзината мајка сè уште не е во можност да ‚отпушти‘ целосно... и сè уште таа не е сигурна дали да се откаже од посраното хемо...
Константно се обидувам да произнесам добра аргументација но јас не можам да одлучам место неа! Таа е личноста која има рак и таа е единствената која може да одлучи што да прави со нејзиниот живот.
Јас знам дека таа ќе оздрави како и да е на крајот бидејќи ние ќе ја пумпаме со толку многу масло така што ќе биде невозможно за неа да умре. Но сè уште го чувствувам тоа толку глупаво и толку опасно да се игра со овие ебени хемикалии, особено кога имате пристап кон природна медицина којашто е докажана дека лекува канцер!
Јас читам за твоето искуство со ракот и медицинскиот систем... Многу ми е жал за твојата загуба... и сега јас подобро го разбирам твојот став кон традиционалната така наречена ‚медицина‘!“ - Луиџи (Luigi)
-- Здраво Луиџи, ти благодарам за твоите пријатни зборови за книгата и тажно е тоа низ кое поминуваш. Тоа е нејзин избор кој третман таа ќе го одбере но јас не би одел блиску хемото - само прочитај ѝ ја приказната за мојата Мајка, можеби таа ќе сконта дека земањето отров никогаш не е добра идеја, особено кога тоа не е утврдено ниту неизбежно. Нејзините шанси за само преживување на хемотерапијата во значителна мера ќе се зголемат ако таа го зема маслото, но повторно, зошто да предизвикате дури и повеќе штета во нејзиното болно тело? Тоа нема смисла воопшто. Најдобри желби, Јиндрих

„Ова е битката со којашто многу добри луѓе мораат да се соочат, игнорантните Доктори кои мислат дека тие знаат повеќе без ни да се помрднат понапред на новите еволутивни и постоечки информации за канабисот, неговите канабиноиди и можноста да се убие ракот без оштетување на пациентот. Колку е лудо од наша перспектива дека тие би барале отров над нешто толку безбедно, зошто? Тоа е игноранција или дали тие стануваат исплашени?
Се гледав со Доктор Еднаш во 5 години откако учењето за ова масло за моето IBS и тоа беше за нешто коешто јас не можев да го направам самостојно. Изместено мало прсте и јас го користев маслото за никогаш да не се инфицирам, ги отстранив конците без страдање и секој пат го нанесував, болката инстантно исчезнуваше бидејќи воспалението беше отстрането. Тоа беше целосно излечено во 2 и 1/2 до 3 месеци наместо психотерапија и околу 9 месеци до година лекување. Имам видено со моите сопствени очи повторно и повторно и никој не може тоа да го одземе од мене.“ - Ковеи (Covey)
„Докторите НЕ се научници ниту пак применуваат наука. Доколку би го правеле тоа, тие би барале од Владата да им дозволи да имаат пристап до марихуана. Причината е сега докажан дел од телото, ендоканабиноиден систем, беше комплетно игнориран од Американското медицинско општетсво (American medical society). Додека другите општества прават повеќе и повеќе истражувања за марихуаната и особено третманите за канцер, Американското медицинско воспоставување (American medical establishment) е предводено од Големата Фармација (Big Pharma), големо осигурување, и големи пари. На докторите им е дадена контрола над нивниот занает за нелекарски и базирани на страв политичари. Тие ќе поминат години обидувајќи се да најдат алтернативи  под контрола на патент адвокати, додека им се закануваат на потенцијалните лекови.
Ако марихуаната беше скриена во некоја длабока џунгла, контролирана од некое неписмено племе, Големата Фармација би била првата во контролата на нејзиното производство, би ги патентирала нејзините 64 различни состојки од канабисот, потоа би им се свртила на докторите да ја ‚препишуваат‘. Но најголемото племе во САД веќе започнува да ја разгласува вистината. Штета за Биг Фармата ова племе не е за продажба.“ - Брајан (Bryan)

„Тие докази се со нас. И ние ги споделуваме. Медицинската група [повеќе да не се третира со почит] од навлекувачите на лекови, кои работат за поттикнување се изложени. Тие се виткаат во нивните паричници. Тие се свесни за она што се случува и нивниот партнер ФДА оди надолу со нив. Не се разликува од било каква форма на тиранија што сме ја сретнале пред да ги прифатиме овој пат нивните домашни. Ние си го правиме ова сами на себе. Има лек за рак, НЕМА ЛЕК ЗА начинот на кој МЕДИЦИНАТА нè принудува во моментов освен ние да гласаме со нашите џебови и нашиот глас!“ - Тилман (Thielman)


Повеќе: Сведоштва на пациенти излечени од канцер со РСО! - 8 дел (стр. 74 - 76) извадок од Протоколот на Рик Симпсон „Лекот за рак“

* Симнете си го протоколот бесплатно на англиски и донирајте за да биде преведен на сите јазици! - http://donate.hempcures.work/

No comments:

Post a Comment