Saturday, May 27, 2017

Отворена јавна дебата на крајот од јуни организирана од Зелена Алтернатива!

Здружението „Зелена алтернатива“ на крајот од месец јуни повторно ќе организира јавен настан на кој присутните отворено ќе можат да зборуваат, да поставуваат прашања, да дискутираат, да ги споделат сопствените искуства и искуствата на блиските и ќе се информираат за лековитото дејство на канабисот. По трите одржани семинари со предавања од познати доктори, активисти и истражувачи од целиот свет, овој пат настанот на „Зелена алтернатива“ е замислен како една голема јавна дебата. Настанот е отворен за сите кои секојдневно користат, се лекуваат, препишуваат и произведуваат екстракти од канабис.

Филип Д.
На крај на месец јуни, поточно измеѓу 20 и 26 јуни Зелена Алтернатива организира јавна дебата и тркалезна маса на која се поканети СИТЕ.. Оваа година нема да слушате предавања туку можете да учествувате во дебатата...повеќе од потребни ни се храбри пациенти кои имаат храброст да кажат дека користат канабис и да ни ги раскажат своите искуства, повеќе од потребни ни се наши лекари кои ќе можат да ги кажат проблемите со кои се соочуваат и дилемите дали да препишат масло или не...“ - истакнува Филип Достовски.

Давор А.
Сите заедно да дадат придонес. Се повикуваат сите храбри пациенти со своите сведоштва, па и докторите да посочат секојдневни проблеми при препишувањето на лекот. Притоа, заедно да се изнајдат соодветни механизми и решенија за институционални препреки, за достапноста на канабисот, концентрациите, за разните начини на употреба и помошта за луѓето со разни здравствени состојби, канцер, епилепсија, мултиплекс склероза… 

Нормално и оваа година имаме гости од странство кои овој пат доаѓаат да одговараат на вашите прашања:

Кликнете тука за да го видите ВИДЕОТО!
* Д-р Лумир Ондреј Хануш од Израел (Dr Lumir Ondrej Hanush);
* Д-р Паул Хорнби од Канада (Dr Paul Hornby);
* Д-р Роберт Меламеде од Колорадо, УСА (Dr Robert Melamede)..
Во моментов се бара локација и преведувачи и кој сака е добредојден да помогне волонтерски или финансиски зашто ни е потребно...“ - вели Филип.

Еве и прва медиумска најава за настанот следниот месец. Споделете директно од страната, да допреме до што повеќе луѓе, особено доктори кои еве ќе имаат простор и шанса да ги споделат своите досегашни искуства во препишувањето канабис, а и директно да се запознаат со лица кои се третираат со канабис. Tnx.“ - додава Давор Ангеловски.

„На дебатата која ќе се одржи на крај на јуни (најверојатно ќе биде 24 јуни, сабота) од македонска страна своето учество го потврдија д-р Цули Софијанова д-р Нико Беќаровски и д-р Милан Ристевски. Многу ни е мило што баравме некој доктор кој ќе биде против канабис за да може да ги спротивставиме аргументите ама таков не најдовме до сега... Уште еднаш да повторам на дебатата се поканети СИТЕ не треба резервации не треба карти... ни треба вашето присуство...“ - заклучува Филип.

Настанот најверојатно ќе се одржи на отворено, како на пример Школка во Парк и најверојатно ќе биде во попладневните часови. Вашите предлози слободно да ги произнесете во групата на ФБ на Зелена Алтернатива!


СПОДЕЛЕТЕ!!! Вклучете се!!! Не игнорирајте! Бидете дел од решението!!!

No comments:

Post a Comment