Thursday, June 1, 2017

Информации за лекувањето на други болести - Дијабетес (извадок од Протоколот на Рик Симпсон „Лекот за рак“ стр. 92 - 93)

Дијабетичарите коишто самошто биле дијагностицирани се обично доста лесни за излекување и за кратко тие често се ослободени од болеста. Но кај пациентите коишто ја имале оваа состојба долго време и страдаат од ефектите од болеста со години, тоа често ќе одземе подолг период. Дури и кај лошо оштетените пациенти, доколку висококвалитетното масло се зема соодветно, често за шест недели тие повеќе немаат потреба од инсулин. За жал, оштетувањето коешто оваа болест го предизвикува во нашите тела може да одземе значително подолго време за да се излекува, но со оглед на времето, повеќето од ова исто така може да се поправи

http://phoenixtears.ca/ & http://donate.hempcures.work/
Маслото се чини дека често ја има способноста да го подмлади панкреасот доста брзо, па тој може повторно да функционира правилно. Ние најпрво бевме во можност да го докажеме ова на дијабетичар којшто го лекував од рак. На крајот од неговиот третман против канцер, тој прекина со маслото целосно за десет дена. За мое изненадување, неговите нивоа на шеќер во крвта останаа во нормала и стана очигледно дека неговиот панкреас мора да функционира правилно повторно.

Јас секогаш им кажувам на пациентите јас не сум доктор, но јас мислам дека тоа ќе биде во нивен најдобар интерес, ако тие би можеле да престанат со хемиските лекови коишто тие ги користат за други состојби. Мошне често, одредени лекови може да ја попречат ефикасноста на третманот со масло и употребата на маслото обично ќе ги замени тие лекови во секој случај.

Сум имал извештаи од пациенти кои страдале од двата типa 1 и 2 на дијабетес коишто тврдат дека маслото ги излечило успешно. На пример, јас сум се соочил со пациенти кои инјектирале инсулин за триесет години, и, откако започнале со маслото, во рок од шест недели тие повеќе немале потреба да ги земаат овие инјекции. Во исто време, други извештаи што јас ги добив од некои тврдат дека тие биле ефикасни само во намалувањето на нивната инсулинска доза. Но, тие, исто така, истакнаа дека со употребата на маслото тоа исто така направило други прекрасни работи кои го подобриле нивното целокупно здравје.

Начинот на кој гледам на тоа, прекинувањето со инсулин и способноста панкреасот да ги контролира нивоата на шеќер во крвта повторно е целта. Сепак, дури и ако ова не може целосно да биде завршено, ефектите од маслото сè уште ќе бидат многу корисни за телото на пациентот. Поради тоа што оваа болест предизвикува проблеми во циркулацијата и други компликации, често инфекција предизвикана од повреда е невозможна за исцелување користејќи ги т.н. конвенционални методи на медицинскиот систем. На пример, ако дијабетичар се здобие со инфекција на неговото стапало и тоа одбие да се исцели правилно, на крајот, одговорот на медицинскиот систем е да се отстрани (ампутира) стапалото или барем делот којшто е инфициран.

Лично познавам дијабетичари коишто го имаат ова направено и по малку време тие обично имаат потреба да им биде отстрането повеќе бидејќи инфекцијата продолжува да напредува. Колку страшна перспектива со која се соочуваат дијабетичарите и она што го прави ова уште полошо е фактот дека овие операции се целосно непотребни.

Во тоа време, не знаев ништо за лековитите својства на коноповото растение и сè што можам да направам е да ја гледам агонијата низ која овие пациенти мораа да поминуваат; но оттогаш јас конечно ја научив вистината. Ако маслото се користи надворешно, тоа ќе ги излечи дијабетските чиреви за многу кратко време, па може да ги замислите придобивките кои диајбетичар ги добива кога оваа супстанца е внесувана. Јас ја правев оваа информација достапна со години но сè уште докторите одбираат да ја игнорираат употребата на овој лек и продолжуваат да ги осакатуваат своите пациенти. Ова е една од причините зошто јас немам корист од медицинскиот систем и сите овие така наречени лекари кои се хранат со нашето страдање.

По земањето на третманот со масло, многу дијабетичари кои биле на рестриктивни диети со години се однесуваат како дете во продавница за благо. Наеднаш, тие повторно можат да јадат храни коишто диајбетичарот не би требало и некои пациенти ќе настојуваат да претеруваат. Како што времето минува, маслото може да ја поправи штетата којашто била направена во телата на дијабетичарите како лоша циркулација, итн. Маслото исто така ќе ги излечи тие гнасни инфекции со кои дијабетичарите треба да се спрауваат, на разумен начин, и од она што сме го сведочеле, висококвалитетното конопово масло е ефективно во третманот на сите типови на дијабетес.“ - Рик Симпсон, Коноп: Најмедицинското Растение

„Маслото го подмладува панкреасот и, верувале или не, тој потоа често започнува да произведува инсулин дури и по години на неактивност. Многу пациенти може да престанат да се боцкаат со инсулин по неколку недели на маслото. Маслото исто така помага во лекувањето или контролата на сите други проблеми во телото поврзани со дијабетесот.

Јас би го јадел маслото и/или би го користел во супозиторија. Пушењето или вапоризирањето може исто така да помогне во редуцирањето на нивото на шеќер во крвта, но ефектите се многу ограничени кога се споредени со внесувањето на маслото. Јас би го користел маслото надворешно за дијабетските чиреви, едноставно нанесете го маслото, покријте го со фластер и повторете го ова на секои три дена додека чирот е излечен. Јас би помешал масло од конопово семе со екстрактот и би го користел за масажи, што ќе поттикне циркулација на крвта и ќе помогне во превенцијата на отоците и другите неудобности. Јас исто така би вклучил конопово семе и масло од конопово семе во мојата диета.“ ЈБ


НЕ ИГНОРИРАЈ! СПОДЕЛИ! ДА ГО НАПРАВИМЕ ЗАЕДНО СВЕТОВ ПОДОБРО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ! ОД СЕКОЈ ПОЕДИНЕЦ ЗАВИСИ!!!


* Симнете си го протоколот бесплатно на англиски и донирајте за да биде преведен на сите јазици! - http://donate.hempcures.work/ 

No comments:

Post a Comment