Wednesday, June 14, 2017

Како да се подобри Протоколот на Рик Симпсон? Со додавање на темјан!

Презентација на Јиндрих Бајер (Jindřich Bayer) на затворањето на Конференцијата за медицински канабис во Прага, март 2015 „Медицински канабис и канабиноиди: политика, наука, како и медицинска пракса“ (Medical Cannabis and Cannabinoids: policy, science, and medical practice)

 

Како да се подобри Протоколот на Рик Симпсон? Едноставно. Додадете квалитетен темјан во него и јадете 1-5 г од тоа секој ден. Исто така е возможно да се додаде 1 г дневно смирна (миро - вид смола). Па, 60 г од РСО, 450 г квалитетен темјан, 90 г смирна. Сето тоа внесено во рок од еден до три месеци. Дозата за одржување: 1-2 г масло месечно, 10 - 30 г темјан, смирна према потребите. Пациентите после хемотерапија или радијација итн. треба да го дуплираат или тројно да го зголемат количеството и да го консумираат во период од шест месеци.

„(Моето име е Jindřich Bayer и јас сум еден од луѓето одговорни за) промоцијата на канабисовото масло како лек за рак и други болести. Подготвив неколку слики, неколку сведоштва, можете да ги прочитате самите.

Најдобриот лек за изгореници. Докторите треба да направат студија за изгореници и канабис. Мислам дека ако тие би го имале тоа, сметам дека легализирањето на растението ќе биде многу полесно. Па да се надеваме дека ние ќе стигнеме до тоа. Еве неколку примери за третмани за канцер: рак на бели дробови на малите клетки (small-cell lung cancer), 4 стадиум на клеточен рак, рак на коски. Болката е исчезната. Па ефектот што тоа го има кај болката е извонреден. Тоа е многу безбедно. Дури и ако земете премногу масло не можете летално да се предозирате, што е неверојатно.

Рак на грлото, рак на бели дробови во 4 стадиум. Проблемот е што ние не сме во можност да направиме стандардна медицинска студија бидејќи а.) ние не знаеме како да ја направиме б.) ние немаме ресурси за да ја направиме в.) јас не сум во можност да подготвам буре од 200 л од истото масло коешто можам да им го дадам на 100 пациенти. Па се надевам дека тоа ќе се случи наскоро. Ние работиме на тоа. Тука ние имаме рак на мозок, метастазите се исчезнати, рак на бели дробови, црн дроб, коски, рак на простата во ремисија... Имам околу 1200 такви приказни од такви стории на луѓе со кои сум разговарал низ годините. Јас немам медицинска документација од повеќето од нив, јас не ја собирав бидејќи јас а.) не сум лекар б.) јас не би знаел каков вид на лек тие користеле во секој случај, па податоците не би биле навистина толку корисни.

Рак на панкреасот, тоа прави чуда за тоа, па размислувајте поинаку и употребете го правилниот лек. Кронова, исто така извонредно за тенкото и дебелото црево. Тоа навистина може да прави чуда и да тие може да го користат во супозиторна форма. Легендата дека супозиториите не ти даваат хај е легенда. Некои луѓе ги толерираат и не ги чувствуваат психоактивните ефекти толку многу. Земав супозиторија со половина грам од маслото и бев надвор од умот па... повторно, тоа не е дека тоа не е психоактивно. Внимателно. Повторно, улцерозен колитис. Најмоќниот противвоспалителен лек. Па секое воспаление во твоето тело можете да пробате да го излечите со маслото.

Можете да го јадете маслото, да го користите надворешно, да го вапоризирате, да го користите во супозиторна форма или инјекции. Функционира одлично за крвен притисок исто така, и како што може да видите овој лек има спасено многу животи до сега па се надевам дека ќе го имаме на располагање за нас исто така. Тоа е толку ефикасно што повеќето луѓе го земаат само поради споредните ефекти. Секако.

Леукемии, Лајмска болест, рак на грло, рак на кожа... Ова е добро нешто бидејќи тука можете да видите дека тие користат IV инфузија од канабис. Па тоа конечно доаѓа до онаму каде што треба да биде, лекарите конечно учат како да работат со него. Инфузиите би биле одлични со терапијата затоа што навистина треба телото да биде заситено со канабиноиди. Колку повеќе можете да ставите во пациентот, толку е подобар исходот од третманот.

Друг рак на бели дробови. За рак на кожа, обично само нанесете го надворешно и тој исчезнува, но како што е со сите болести вообичаено е подобро да се јаде маслото исто така, за да изедете стандарден РСП (Рик Симпсон Протокол) којшто вклучува јадење на 60 г на најпотентната супстанца којашто можете да ја направите од канабис, по можност со околу 95% THC, навистина моќно, и вие го јадете тоа во текот на период од 2-3 месеци. Ако започнете со дози од 1-5 мг од маслото можете да бидете речиси сигурни дека дури и почетниците нема да имаат лоши искуства со тоа. Ако започнете со 10, 20, 50, 100 мг од супстанцата бидете подготвени за неволја.

Тумори на мозокот, рак на хранопроводот, зостер, херпес, состојби на кожата, изгореници, тоа функционира за сето тоа исто така. Па, секој ако е возможно треба навистина да има кофа од маслото веднаш до нивната кујна. Ако се изгорите додека готвите, само ставете го [маслото] врз местото и болката исчезнува за минута. Кој не го сака тоа?

Рак на простата, дијабет, катаракти, IBS, артритис, седа коса, висок крвен притисок. Кога го нанесувате маслото локално може дури и да ја порасне косата во некои случаи, па старите луѓе не мораат да бидат ќелави за оние кои имаат проблем со тоа. Тоа исто така е добро. Рак на црниот дроб исчезнат за 4 недели. Исто така добра идеја е да го промените својот животен стил да ги отстраните шеќерите, да јадете здраво, додадете конопово семе во вашата исхрана и сето тоа но вистината е дека повеќето луѓе не го прават тоа и тие се излекуваат и онака.

Псоријаза, астма, COPD, состојби со белите дробови, проблеми со дишењето, глиобластом во 4 фаза, од количка на нозе по само 3 дози. Овие случаи навистина се случуваат понекогаш. Леукемија, тумори на мозокот, хепатитис Ц, дијабет, артритис, катаракти, седа коса, депресија, синдром на немирни нозе, вие кажете. Рак на бели дробови од 3 стадиум, наредна леукемија исчезната.

Како што можете да видите ова беше мојот пристап. Јас не можев да направам доволно масло и да ги снабдам пациентите тука во Чешката Република па што направив? Јас отидов на Фејсбук и започнав да ги провоцирам луѓето „хеј, хеј тоа функционира, тоа функционира!“ и потоа тие ќе кажеа „хеј тоа фукнционираше и за мене исто така“ и јас ги собирав тие податоци и сега како што реков имам скоро 1200 такви чудесни приказни составени заедно, наскоро што ќе бидат објавени, и се надевам дека тоа ќе направи разлика. Моите книги се користени за да се сменат политиките во Зимбабве и Аљаска и нешта како тоа, тоа е она што се обидуваме да го направиме.

Рак на дебелото црево во 3 стадиум. И потоа темјан со смирна. Тоа е како да се подобри квалитетот на РСП многу драматично. Босвелијата (Boswellia) е одлично антивоспалителна. Таа е исто така одлична за сите видови на канцер. Па она што треба да се направи е да се додаде 3-5 г босвелија во РСП и го дуплирате ефектот, ја дуплирате ефикасноста. Ако имате смирна, дури и подобро. Фокусирајте се на boswellia sacra од Јемен и Оман, тие се најпријатни за консумирање. Boswellia serrata може исто така да помогне доста многу, и јас сега ја истражувам босвелијата многу. Тоа е исто така работа на професорот Mechoulam, тој исто така работеше многу со босвелијата, па тоа е она на што ние сега работиме.

Маслото може да помогне повеќе ако пациентот одбие хемотерапија. Ако маслото може да ја направи својата работа самостојно и не мора да се бори со токсини и фармацевтски лекови тоа навистина фукционира подобро и пациентите се чувствуваат подобро, и успехот на третманот е многу подобар. Тоа е причината зошто ние понекогаш треба да кажеме чудни работи како не одете кај вашиот лекар повторно, држете се понастрана од хемото.

И тоа е тоа. Ако овие анегдоти се во суштина вистинити, тогаш ова е навистина чудотворна супстанца којашто треба да биде ставена надвор од опскурноста и веднаш пуштена во употреба. И тоа е сè што можам да кажам. Ви благодарам за вниманието.“

П.С. Симнете си бесплатна копија од е-книгата „Лекот за рак: Протоколот на Рик Симпсон“ од www.hempcures.work. Благодарам.


No comments:

Post a Comment