Monday, June 5, 2017

Сет Грин успешно се бори со церебрална парализа со помош на екстракт од канабис!

Сериозно болниот (од раѓање) пациент со церебрална парализа Сет Грин (Seth Green) од Тенеси кој има 27 години доста долго време ја информира јавноста преку неговата Фејсбук страница за тоа дека канабисовото масло е најдобриот природен лек за сите кои страдаат од истата болест како самиот тој - церебрална парализа. Тој не боледува само од оваа состојба, тој со канабис успешно ги контролира и останатите негови состојби, за кои тој легално треба да пие еден тон штетни, смртоносни фармацевтски лекови. Сет постојано има епи-напади, сколиоза, има преживеано мозочен удар, страда и од мултиплекс склероза, како и анксиозност и депресија.

КАКОВ ПАРАДОКС! За жал, во неговата држава канабисот сè уште не може легално да се користи како лек, па затоа Сет е принуден да се снаоѓа како знае и умее... Лекарот на Сет му препишал канабис, но тој не може да го купи во државата во која живее, ниту пак му е дозволено самиот да го одгледува ова чудотворно Божјо растение! Има денови кога тој не може да дојде до својот лек, па во еден приватен разговор со нас тој ни призна дека нападите се нешто кое најмногу му пречи во секојдневното нормално функсионирање и затоа тој сака целиот свет да дознае за неговата сторија и за тоа дека КАНАБИСОТ Е НАЈУСПЕШЕН И НАЈБЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ЛЕК ЗА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА!

Сет Грин започнал да користи канабис уште кога бил во средно училиште, но пушењето канабис не е доволно за успешно справување со неговата состојба. Тој исто така има пробано речиси сè за да биде поздрав. Тој пробал своите напади да ги лекува и со конвенционалните фармацевтски лекови за епилепсија, како и за анксиозност и депресија. За среќа на време тој самиот на своја кожа се уверил дека канабисот е една билка која успешно истовремено ги санира сите негови состојби без употреба на никакви додатни синтетички лекови. „Лековите против епилептични напади всушност ми причинуваа да имам уште повеќе напади и лекот против депресија ме направи да сум целосно различна личност. Па, јас само ги собрав сите лекови и ги исфрлив. Јас порадо ќе страдам отколку да земам лекови произведени од човечка рака коишто го трујат моето тело“ - истакнува Сет во едно интервју.

Според оваа изнапатена душа, најважниот проблем со кој се соочуваат пациентите на кои им е потребен канабисот е власта во секоја држава. Според него избраните функционери, чија задача е да работат во име на народот, а пред сè оние на кои најмногу им е потребна помош, треба да се исфрлат надвор од нивните канцеларии, поради тоа што се финансирани од страна на компаниите за апчиња. „Изгласаните службеници го контролираат пристапот до канабис за толку многу луѓе, и фармацевтските компании имаат толку многу политичари во нивните задни џебови, во овој момент од времето“ - додава Сет.

Сет секојдневно се бори не само со неговите здравствени состојби, туку и со конзервативноста на луѓето. Поради тоа тој постојано објавува информативно-едукативни објави и врши притисок буквално секаде каде што ќе стигне и на секаков можен начин како знае и умее. Тој се бори не само за себе, туку за сите во слична или иста позиција како неговата. Овој млад херој е жив пример дека светот може да се промени и дека гласот на поединецот често пати е посилен од галамата на групата. Тој смета дека скептичните луѓе треба да ги отворат своите умови повеќе и да размислуваат за пошироката слика. „Има милиони луѓе кои страдаат без потреба, или кои се предозираат со апчиња. Никогаш немало никакви случаи на смрт од канабис; тој е целосно природен и помага во третирањето на стотици болести. Канабисот е докажан дека е побезбеден од лековите произведени од човекот. 


Ние треба да им дозволиме на луѓето кои одбираат канабис наместо фармацевтски лекови да имаат вистински глас за она што се случува; тие се оние кои земаат безбеден лек и сакаат вистински и безбеден пристап за исцелување, за сите. Тоа не само што ќе помогне во областа на медицината, но тоа може потенцијално да донесе милиони долари на државите на коишто тоа им е потребно за патишта, училишта и повеќе“ - заклучува Сет.

Постои уште една причина поради која Грин стана толку силен поборник за слободна употреба на медицинскиот канабис. „Фактот дека канабисот е растение создадено од Бога за нашето исцеление и дека е нелегално тоа ја крши мојата верска слобода. Во Библијата, има референци за канабисот. На пример, светото масло за миропомазание е опишано во Exodus 30:22-23 е направено од супстанца идентификувана како канабис од страна на истражувачите. Во Новиот Завет, Исус ги намастил своите ученици со масло и ги испратил да го прават истото. Евангелие според Марко 6:13 вели: „И тие истераа многу демони, и помазаа со маслото многумина кои беа болни, и да ги излечија“. Зошто нешто толку природно да биде нелегално?“ - дополнува Сет.


Никој не е безгласна буква во општеството! СПОДЕЛИ го овој текст! Помогни секој да биде слушнат!!! Биди пример! Биди хуман/а! Биди личност каква што сакаш другите да бидат!

No comments:

Post a Comment