Saturday, October 28, 2017

Како да направите хашиш со мраз?

Хашот е форма на канабис концентрат, а хашишот со мраз функционира на принципот дека трихомите се потешки од водата, додека вегетативниот материјал не е

Дејството на канабисот многу зависи од начинот на консумињање, а секој екстракт, тинктура, било која форма на препарат од канабис (во помала или поголема мера) е лековит (нула смртни случаи). Користете мешалка за целосно да го измешате материјалот со ледената вода и ослободете ги трихомите.

Ледената вода се користи, бидејќи ги замрзнува жлездите, така што тие лесно се отстрануваат (може да го ставите и садот во замрзнувачот и до два часа однапред). Потоа извадете ја водата и зелената материја и ќе ви остане хашиш богат со трихоми. Ова ќе треба филтрирање до одреден степен, бидејќи сè уште ќе содржи вода. Го најдовme овој рецепт на Порталот Growers Guide to Cannabis, но процесот е адаптиран за да може да се направат неколку од овие серии истовремено.

Ќе ви требаат:

* кофа/леѓенче;
* прскалка;
* дрвена/метална лажица;
*парче картон;
* пешкир;
* блендер или сад и миксер;
* контејнери/садови и вреќи;
* филтери за кафе за повторна употреба или мрежа (приближно 155 микрони со прачки изработени од влакна од поединечно влакно);
* хартиени кафе филтри;
* мраз;
* мелница за кафе (опционално).

Погледнете го видеото за да ви стане појасно. Водич за правење хашиш со мраз чекор по чекор. Имајте убав викенд :)


No comments:

Post a Comment