Friday, May 11, 2018

Фестивалски трејлер за новиот документарец „Breaking Habits“ за калуѓерките кои одгледуваат канабис

„Тие се во бизнисот на помагање на луѓето во болка“. Чекај, што? Калуѓерки кои растат трева? Филмот „Breaking Habits“, новиот филм на Роберт Рајан (Robert Ryan) е документарен филм за група монахињи кои започнале да работат со медицинска марихуана во Калифорнија


Сестрата Кејт со Божјата билка
Ова се навистина вистински калуѓерки, но тие работат под оваа маска во манастирот - фармата наречена „Сестри на долината“ (Sisters of the Valley), со цел безбедно да го водат својот бизнис и безбедно да го одгледуваат и прават лекот. Се разбира, „Сестра Кејт“ исто така, „се соочила со голем број предизвици во текот на годините, вклучително и проблемите со окружниот шериф и крадците на црниот пазар, како и закани од локалните нарко картели и Калифорниското државно биро за регулирање на канабисот“. 


Еве го првиот фестивалски YouTube трејлер за документарниот филм на Роберт Рајан „Breaking Habits“:


Филмот на Роб Рајан, за калифорниската сонародност од друг вид, го следи Кристин Мејзен (Christine Meeusen), одгледувач на канабис што се свршила со канабис, која се пронајде себе си во овој лековит бизнис. Филмот раскажува како Мејзен, предадена од сопруг бигамист, по 17 години избегала со своите три мали деца и го открила профитабилниот бизнис за одгледување на канабис. Таа ја прифати личноста на монахиња наречена „Сестра Кејт“ и ги основала „Сестри на долината“, бизнис што прави и продава лековити канабис производи. „Breaking habits“ (раскинување на навиките) е во режија на британскиот режисер Роберт Рајан. Овој филм моментално се продава на пазарот во Кан, а сè уште нема потврдено официјална дистрибуција. Оригиналното објаснување за филмот го имате на порталот Deadline.Автор: MoniQue Konopova
Извор: Firstshowing.net

No comments:

Post a Comment