Wednesday, June 6, 2018

Шокантни вести: Големата фарМАФИЈА ќе изгуби 18,5 милијарди долари ако сите 50 американски држави ја легализираат медицинската марихуана!


Фармацевтските компании се едни од економски највлијателните ентитети во САД и следствено и во американскиот закон. Не е тајна дека Големата фармација лобирала против легализација на медицинска (и рекреативна) марихуана, бидејќи тие изгубиле значителен износ на пари


Државите кои го легализираат медицинскиот канабис веќе ги гледаат ефектите: употребата на лекови на рецепт е намалена во просек за 11 проценти. Националните академии на науките ги следат состојбите кои се најефективно лекувани со медицинска марихуана и скоро сите од нив имаат високо профитни рецепти. Меѓу состојбите се: глауком, хронична болка, нервни заболувања / болка, посттрауматско стресно нарушување, анксиозност, нарушувања на спиењето и гадење / повраќање поврзано со хемотерапија.


Big Pharma е неверојатно моќна и профитабилна индустрија. Додека загубите од 18,5 милијарди долари во период од три години може да изгледаат огромни, „медицинскиот канабис би бил капка во кофата кога станува збор за влијанието врз целокупната фармацевтска индустрија“ - смета Џаџа Агирре Де Карсер (Giadha Aguirre De Carcer), основач и извршен директор на New Frontier Data.


Автор и Уредник: MoniQue Konopova
Извор: Ushealthmagz

No comments:

Post a Comment