Friday, June 29, 2018

„НЕВЕРОЈАТНИ ВИСТИНИ И ВИСТИНСКИ ЛАГИ ЗА КАНЦЕРОТ“ - Анита Гибсон - КОНКУРС!

ПОЛЕСНО Е ДА ГИ ИЗМАМИШ ЛУЃЕТО, ОТКОЛКУ ДА ГИ УБЕДИШ ДЕКА БИЛЕ ИЗМАМЕНИ - МАРК ТВЕН

Оваа книга претставува преглед и интерпретација на голем број различни извори, достапни за секого, на темата канцер, негова превенција и можни лекови, диети и здрава исхрана. Авторката на книгата се потрудила на секој можен начин да се увери дека фактите, информациите и заклучоците се точни и ажурирани во време на објавувањето...“ -  пишува пред предговорот на книгата.


Растението канабис со векови се користи речиси во секоја култура. Канабисот е наведен на листата од 50 основни билки во изобилието на билки и тревки што се користат во рамките на традиционалната кинеска медицина. Во некои антички текстови се трврди дека има лековита моќ врз повеќе од 100 болки. Во последниве години колективното мислење во САД во врска канабисот (или марихуаната) се менува. Јас лично претпочитам да го употребувам терминот „канабис“ бидејќи тоа е правилното име на ова растение, а терминот „марихуана“ (со мексиканско потекло) бил популаризиран во раните 1930-ти години од Федералното биро за наркотици (подоцна ДЕА) за да направат ова извонредно растение да звучи злосторнички и да ги избришат постоечките познавања за него и за медицинската примена на неговите тинктури....“ - извадок од книгата „НЕВЕРОЈАТНИ ВИСТИНИ И ВИСТИНСКИ ЛАГИ ЗА КАНЦЕРОТ“ на Анита Гибсон, ПОГЛАВЈЕ 9 - Масло од канабис - стр. 243.

Од авторката Анита Гибсон добивме на подарок 30 примероци од нејзината освестувачка книга. Пет примероци ќе останат во здружението за нашите научно-истражувачки цели, додека останатите 25 примероци, преку страницата на нашето здружение ќе бидат доделени на првите среќници.  Книгата според нас е задолжителна литература за секој што се грижи за своето здравје и за секој што сака да излезе од заблудите за канцерот и да навлезе повеќе во вистините за канабисот. Првите 25 лица кои ќе одговорат правилно на подолниве три прашања во комнетар под објавата на текстов на ФБ страницата на нашето здружение на граѓани 420 МАКЕДОНИЈА - Скопје, ќе бидат среќните добитници и УСЛОВ е кога ќе ви ги доделуваме да Ве фотографираме со книгата за страницата. Еве ги прашањата:

1. Што е тоа ендоканабиноиден систем и рецептори?
2. Дали канабисот е токсичен и дали може да предизвика смрт кај пациентот?
3. Доколку кај Вас би бил дијагностициран канцер, како би се лекувале? Дали со конвенционални методи (хемотерапија, зрачење и операција), дали со комбинација на конвенционални и алтернативни третмани? Дали само со помош на канабисово масло со висок процент на ТХЦ и дополнителни природни третмани?

* ОДГОВОРЕТЕ ГИ ПРАШАЊАТА ТУКА!

Доколку имате потешкотии со одговарање на погоренаведените прашања, препорачувам да се едуцирате повеќе со тоа што ќе го разгледате подетално нашиов блог - https://420macedonia.blogspot.com/, а откако ќе ја добиете книгата, ќе може подетално да си прочитате црно на бело, за тоа што Ве прашуваме :) Наскоро очекувајте интервју со Г-ѓа Анита во писмена форма, а во август и видео интервју!


СРЕЌНО!!!


Активист и дипломиран новинар, Уредник на блогот: MoniQue Konopova


ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: No comments:

Post a Comment