Wednesday, June 20, 2018

Како и зошто настанува ракот според Ото Варбург и како може да се спречи и излечи?

Повеќе за откритието како здравите клетки се претвораат во рак кога за тоа ќе се создадат услови во човечкото тело и тоа е откриено пред скоро 100тина години, ама за тоа не се зборува, нели треба неморалните луѓе да направат уште некоја милјарда долари, пред страдалниците да почнат се лечат сами... Што Ото Хајнрих Варбург (Otto Heinrich Warburg) всушност открил за канцерот?


Две милијарди долари коштаат годишно третманите за лечење од рак и слично, а при тоа има 97% смртност што значи дека на фармацијата ѝ требаат клиенти, а не самолечење со канабис! Грубо кажано 7 лица од 10 се убиени со хемо, додека 7 лица од 10 се оздравени со домашно канабисово масло! Спречувањето канцери е многу едноставно - со правилна исхрана, со сирова храна, детоксикација, многу вода и цедени сокови, физичка активност и се разбира канабис, позитивна мисла и телото се алкализира во краток период, а клетките од ракот не егзистират во алкална средина. Нобеловиот лауреат Ото Варбург открил дека ракот е предизвикан од ниско ниво на кислород и кисела pH вредност. Иако честопати е погрешно толкуван, д-р Ото Варбург не ја освои Нобеловата награда за откривање дека ракот не може да живее во кислородно богата или алкална средина... Она што го открил Варбург и за што добил Нобелова награда, беше едноставно откривањето дека малото ниво на кислород е карактеристично за клетките на ракот.


Ото Варбург направи некои важни откритија за механизмите на ракот, особено во однос на дишењето и митохондријалната малфункција. Наместо широко распространетата дезинформација за Варбург, дека недостатокот на кислород е главната причина за ракот и дека открил дека кислородот е лек за ракот, вистината може да ве изненади... Она што Варбург всушност открил беше дека клетките на ракот биле ниски со кислород поради промената во клеточното дишење со употреба на кислород за користење на ферментација на шеќерите. Ракот, над сите други болести, има безброј секундарни причини. Но, дури и за рак, постои само една примарна причина. Сумирано во неколку збора, главната причина за ракот е замена на кислородното дишење во нормалните телесни клетки со ферментација на шеќер“ - објаснува д-р Ото. Распространетото погрешно толкување на откритието на Варбург најчесто е поради комерцијални причини, т.е. за поддршка на продажбата на производи, книги или третмани кои центрираат околу убивање на канцерите со кислород и алкализација. Порано, Варбург претпоставуваше дека кислородот може да се искористи за лекување на ракот. Меѓутоа, кога ја тестирал својата хипотеза и се обидел да го излечи ракот со кислород, тој не успеал.


Лесно е да се види зошто напорите на Варбург за лекување на ракот со додаден кислород не успеале. Ова е затоа што недостатокот на кислород не е примарна причина за ракот - токсините се главната причина за рак. Клетките на ракот се ниски со кислород, првенствено поради тоа што тие се менуваат од земање и искористување на кислород за респирација до попримитивна форма на дишење која користи шеќер, наместо кислород. Тоа е самиот процес на ракот кој предизвикува најголем дел од недостатокот на кислород, а не дека недостатокот на кислород го предизвикува процесот на рак. Без оглед на тоа што Варбург претпоставувал и напишал порано, во неговите подоцнежни години самиот се убедил дека болеста е резултат на загадување. Со тоа, тој дојде многу поблиску до вистинската примарна причина за туморите и другите болести. Ова е нешто што беше постулирано половина век порано од страна на починатиот голем француски научник Антоан Бекамп (Antoine Bechamp). Бекамп верува дека болеста е резултат на комбинација на токсини и нездрав клеточен терен.Продолжена изложеност на токсини, особено во комбинација со клетки кои не биле соодветно хранети, оксигенирани, хидрирани и исчистени, е примарна причина за рак. Ова е особено важно ако некој го гледа зрачењето како токсин. Со текот на времето стресот и воспалението што произлегуваат од токсините доведува до дисфункција во клеточните митохондрии. Ова доведува до клеточен одбранбен механизам во кој клетките се враќаат во попримитивна форма на дишење (шеќерна ферментација), одбиваат да умрат, да се размножат и формираат заштитна бариера. Едноставно кажано, клетките на ракот имаат низок кислород, бидејќи тие престанале да земаат кислород за дишење како дел од самиот процес на рак. Слично на тоа, самиот процес на ракот предизвикува телото да станува сè повеќе кисело. Телото напорно работи за одржување на pH вредноста во тесен опсег (7,35 - 7,45), а повеќето луѓе прво добиваат рак кога нивната pH вредност е близу до нормалниот опсег. Како што напредува ракот, телото станува сè покисело. Има многу „примарни причини“ за појава на ракот, како што се: габи, бактерии, вируси, паразити, стрес, ниска pH вредност и така натаму и натаму. Но, особено, речиси сите тие постојат околу илјадници и илјадници години на планетава. Она што не постои на планетава отсекогаш, се токму токсините од индустријализацијата на модерното време кои предизвикуваат зголемена инциденца на канцери.Од почетокот на индустриското време, човекот создаде над 100.000 неприродни хемиски соединенија. Тие постојано се испуштани или истурани во воздухот што го дишеме, почвата на која растат растенијата и водата што ја пиеме и постојано се разградуваат насекаде, па и во нас... Само конопот ја има моќта да се справи со тие загадувачи. Дополнителни предизвикувачи на рак се:


  • Зголеменото зрачење од сите нуклеарни бомби (и неодамнешните нуклеарните катастрофи како што се Чернобил и Фукушима);
  • Микробранова радијација;
  • Вакцините и другите синтетички лекови кои телото ги препознава како токсини;
  • Сите пестициди, инсектициди, козметички производи и лепезата на хемикалии во форма на средства за домаќинство;
  • Преработената храна во која се додаваат штетните адитиви, конзервираната храна;Нормално, кислородот игра важна улога во природно програмираната клеточна смрт. Тоа се должи на оксидативното оштетување предизвикано од реактивни видови на кислород (РОС). ROS се хемиски реактивни молекули кои содржат кислород. Примерите вклучуваат кислородни јони и пероксиди. ROS се формираат како природен нуспроизвод на нормалниот метаболизам на кислородот. Трикот во обид да се победи ракот со кислород е администрирање кислородот во клетките. Не е доволно едноставно да се обезбеди средина богата со кислород околу клетките на ракот или во крвотокот. Тоа е затоа што, како што беше посочено претходно, клетките на ракот престануваат да земаат кислород - и тоа е вистина без разлика колку кислород може да биде достапен. Екстра кислород, како и здрава алкална исхрана и консумирање на фитоканабиноиди од канабисовото растение, се многу здрави и круцијални работи со цел превенирање на канцерите.


Продлабочи ја својата мудрост:Автор: MoniQue Konopova
Извор: Thetruthaboutcancer

No comments:

Post a Comment