Monday, November 20, 2017

Од канабис се слабее затоа што го регулира инсулинот!

Како што медицинскиот канабис го зазема своето место во мејнстрим културата, има милиони нови луѓе кои стануваат посвесни и едуцирани за повеќекратните придобивки и предностите на канабиноидите, особено од високото ниво на ТХЦ. Употребата на канабис овозможува пониска резистенција кон инсулин. Конзумирањето на медицински канабис, исто така, ги олеснува функциите поврзани со метаболизмот и исто така, помага да се подобри функцијата на инсулинот кај дијабетичарите. Канабисот, метаболизмот, дијабетесот и губењето на тежината се важна тема за некорисниците на канабис


Физички активности

Луѓето кои се ангажирани во многу физички активности имаат голема корист од конзумирањето на медицински канабис на дневна основа. Спортистите, на пример кои се  спортски повреди, откриваат дека нивната болка е отстранета по ингестија на медицински канабис. Вежбите, воопшто, го подобруваат физичкото здравје и кога се комбинираат со канабис, обезбедуваат уште еден начин за зголемување на метаболизмот и губењето на тежината. ТХЦ се таложи во мастите, па кога ги согоруваме вежбајќи - добиваме само дополнителен енергетски поттик.Инсулински хормон

Панкреасот создава хормон наречен инсулин. Благодарение на инсулинот, телото користи гликоза или шеќер од јаглените хидрати кои се наоѓаат во енергетската храна. Од друга страна, гликозата може да се чува во телото за во иднина. Инсулинот е корисен во одржувањето на нивото на шеќер во крвта или зголемувањето на истото. Да речеме дека јадете оброк и нивото на шеќер во крвта брзо се зголемува, секрецијата на инсулин обично се зголемува за да се компензира, а потоа вишокот на инсулин се складира како маснотија. Ако премногу од гликозата во крвта не се искористи, дефинитивно ќе се добие вишок тежина. Ако не се третира инсулинот во телото правилно, ќе се забележи зголемување на телесната тежина.THCV го потиснува апетитот!
Што вели науката која секогаш е неколку чекори зад вистината?

Американскиот журнал за медицина (The American Journal of Medicine) објави студија и откри дека ентузијастите за канабис имаат инсулин во нивните тела пред да јадат. Ова се нарекува fasting insulin и во споредба со луѓето кои не користат канабис, нивото им е околу 16 %  пониско. Истата студија, исто така, покажала дека луѓето кои консумирале канабис имале 17 %  ниво на инсулинска резистенција. Покрај тоа, тие имаат помал обем околу половината.


Мал обем околу половината

Истражувачите на оваа студија откриле дека постои силна корелација помеѓу малиот обем на половината и употребата на медицинска марихуана. ЦБД беше откриено дека се справува со одредени проблеми кои би биле погодни за губење на тежината:
Ги стимулира протеините што се користат за распаѓање на маснотиите;
Ја зголемува способноста на телото да согорува повеќе калории;
Намалува експресија на протеини во генерирањето масни клетки. 


Резултати

Кооперативно, резултатите од истражувачката студија произлегуваат од способноста на канабидиолот да предизвика конверзија на масното ткиво од бело масно ткиво, кое ја чува енергијата во кафеаво и беж масно ткиво, со цел да согорува калории. Кога мастите со кафеава и крем боја се зголемуваат, телото може да толерира гликоза, овозможувајќи отпорност на дијабетес и дебелина.


Медицинска заедница

Во медицинската заедница фактот дека луѓето го чуваат ТХЦ-то во телото, што е примарен психоактивен канабиноид во мастите. Процесот на чување на THC во телото може да биде зголемен поттик за луѓето кои работат секој ден. Всушност, енергетското засилување може да достигне и до 28 дена по консумирањето канабис.


Заклучок

Како што медицинскиот канабис му помага на телото да согорува маснотии, ТХЦ во телото се ослободува и оди во крвотокот. Потоа, нивото на ТХЦ во крвта ќе се зголеми, дури и по завршувањето на умерената програма за вежбање. Поради тоа, со продолжено вежбање и употреба на канабис со високи нивоа на ТХЦ, плус ТХЦ-то складирано во телото, целта на губењето на тежината е веќе реализирана. Зборувајте со експертите од Cannabis Training University за да дознаете повеќе.


Автор: К. К.

No comments:

Post a Comment