Tuesday, February 20, 2018

Истражувачите конечно потврдуваат дека ракот е болест создадена од човекот!

Ракот е толку голем здравствен проблем во светот, сега се проценува дека во некои делови од светот еден од двајца луѓе ќе бидат дијагностицирани од рак во некоја фаза од нивниот живот. Лекот за рак одамна е познат. Тој е од растително потелко и се нарекува канабис. Лекот за рак не е хемотерапија!  Но, најстрашниот дел е тоа што изгледа дека ракот се појавува од никаде


Египќаните не боледувале од рак!
Ако тргнеме по стапките на ракот од 1950 година, постарите луѓе ќе се сетат на ракот како нешто што во нивно време било прилично невообичаено, многу опасно и неправилно разбрано. Истражувачите од Универзитетот во Манчестер потврдија кои лекари се сомневаат - причината поради која стапката на карцином е неверојатна е тоа што оваа болест е „болест на модерното време“. Тимот истражувачи ја фокусираа својата студија на испитување на скелетите на мумифицираните тела кои живееле пред илјадници години. Тие откриле дека ниту една „мумија“ не умрела од рак и немало присуство на тумори во нивното тело за време на смртта.


Овој резултат докажува дека ракот е нешто што се развило во последниве години, туморите може да се развијат и растат во нашите тела поради околностите во кои сега живееме. Лошите диети и изборот на начин на живот, на пример живот во седечка положба, влијание од зрањења од електрични апарати, штетни лекови и штетни лекарски прегледи, премалку вежбање и јадењето на преработена конзервирана високопроцесирана вештачка храна и пластифицирана храна што содржи хемикалии се фактори кои придонесуваат за рак овие денови, услови на кои Египќаните едноставно не биле изложени.


Сешат - Египетска Божица на мудроста, знаењето и канабисот!
Водечкиот истражувач Мајкл Цимерман (Michael Zimmerman) рече:

Во античкото општество без хируршка интервенција, доказите за рак треба да останат во сите случаи. Виртуелното отсуство на малигноми во мумиите мора да се толкува како укажување на нивната реткост во антиката, што покажува дека факторите кои предизвикуваат рак се ограничени на општества погодени од модерната индустријализација


Додека професорот Розали Давид (Rosalie David) забележал:

Во индустријализираните општества, ракот е на второ место само до кардиоваскуларните болести како причина за смрт. Но, во античките времиња, тоа беше исклучително ретко. Нема ништо во природната средина што може да предизвика рак. Затоа мора да биде болест направена од човекот, до загадување и промени во нашата исхрана и начин на живот. Важно за нашата студија е тоа што дава историска перспектива на оваа болест. Можеме да направиме многу јасни изјави за стапките на рак во општествата, бидејќи имаме целосен преглед. Погледнавме низ милениуми, а не сто години и имаме маси на податоци. Сепак, опсежните древни египетски податоци, заедно со други податоци од милениуми, му дадоа на современото општество јасна порака - ракот е вештачка болест создадена од човекот и нешто што можеме и треба да го решимеАвтор: Monique Konopova
Извор: ItrustnaturalcuresАnonhq

No comments:

Post a Comment