Friday, January 26, 2018

„Избрав масло од канабис наместо операција“ - преживеана од рак ја победи болеста по трет пат

Во пресрет на нејзиниот 21-ти роденден, Џесика Олсон (Jessica Olson) се спротивстави на наредбите на лекарите да ја победи третата рунда со ракот. Младата студентка по новинарство се сврте кон маслото од канабис, кога туморот се врати во нејзиниот врат во 2016 година

Jessica Olson се излечи од рак со канабис!
Лекарите и рекоа на Џес да побара операција за отстранување на грутката по успешното, иако привремено, надминување на нодуларен склерозирачки Хочкинов лимфом фаза II, два пати претходно. Без операција, таа би добила само неколку месеци живот, со операција би добила шанса за опстанок од 10% придружена со сериозно намален стандард за квалитетен живот.

Решив дека не сакав да го имам ... да живеам така, тоа не беше за мене“ - изјави Џес. „Не сакав да седам дома или да бидам болна, реков дека повеќе би сакала да се борам и да уживам во моето време“. Во повеќе од една прилика, лекарите ги потсетија жителите на Менај, колку мали се шансите на Џес без екстремна операција. „Докторот ми кажа да си одам дома, да направам последна листа и да испланирам како би сакала да бидам запамтена, бидејќи имав само месеци живот“ - додава оваа талентирана девојка... „Без операција, ми дадоа неколку месеци, рекоа дека туморот ќе порасне од вратот и во устата, во основа, би умрела од задушување. Џес имала само 15 години, кога грутка во вратот го фрлила нејзиниот безгрижен живот како средношколец во неред. Во 2011 година русокосата убавица залудно претрпе осум исцрпувачки рунди на хемотерапија. До декември истата година, таа доби неверојатна вест дека е чиста, но мораше да остане без канцер пет години пред да може да биде прогласена за „излекувана“. 

Кога примала хемо на 15 години :(
Тоа беше четвртата година кога таа почувствувала уште една грутка, овој пат под нејзината вилица, за која вели дека е резултат на третманот со зрачење. Во мај 2016 година, Џес претрпела операција за отстранување на жлездата, некои ткива и 30 лимфни јазли од нејзината вилица. Со големи шанси, таа и нејзиното семејство славеа втора победа врз ракот, пред Џес да се справи со уште еден удар - зрачењето беше неефикасно и грутката се врати. Со помош на страницата GoFundMe која привлече повеќе од 50.000 долари, ученичката од Универзитетот Волонгонг (Wollongong University) се сврте кон нелегална и скапа алтернатива - масло од канабис.

Високо концентрираниот производ во форма на екстракт од марихуана беше инјектиран во нејзиното тело три пати на ден, 13 последователни недели, чинејќи неверојатни 1,200 долари за само осум дена во вредност од производ. Одбивајќи да прифати дека нејзините денови биле изброени, силата почнала да се враќа во ослабеното тело на Џес, што ја натерало да посети лекар за да се увери во вистината. „Околу три месеци откако почнав да го користам (маслото од канабис), отидов кај лекар за да видам дали грутката се намалила“ - рече таа. 


Ги добивме резултатите назад - грутката исчезнала. Седев во нејзината (докторска) канцеларија кога стигнаа рендгенските снимки на компјутер и таа беше само во шок, сметаше дека е грешка. Таа заѕвони кај луѓето кои ме снимаа кои потврдија дека нема карциномска активност во мојот врат. Мама беше со мене и таа само плачеше, речиси сите само плачеа“ - изјавува оваа млада убавица. Нејзините доктори ова го нарекуваа „чудо“. Нејзиното прифаќање на спорни лекови следи сѐ поголема листа на пациенти со епилепсија кои ги пронајдоа своите напади, но исчезнаа како резултат на високо концентрираното масло. За сега, Џес планира да продолжи со строга вегетативна исхрана за да го ослободи своето тело од непотребни токсини, киселини и хемикалии во обид да ја поврати целосната сила и да се врати во нормалниот тек на животот како студент на Универзитетот и таа е една од најактивните активисти за ослободување на лекот.

Автор: Кате К.
Извор: Yahoo News

No comments:

Post a Comment