Wednesday, January 31, 2018

Мустафа од Германија ја третира својата фибромијалгија со канабис на рецепт

Мустафа се согласи да биде еден од главните ликови во нашиот прв документарен филм, за кој заедно со нашите пријатели МАСЛО ОД КАНАБИС планираме да биде готов до крајот на оваа година или почетокот на наредната. Мустафа мора да живее во Германија за да може да се лекува со канабис!

Мустафа со неговиот канабис!
Здраво, Да, јас би сакал да се започне со вашиот тим документарен филм, поради тоа што јас сум навистина роден во Германија и пораснав таму, но јас сум исто така македонски државјанин, а граѓанин на светот кој се бори за легализација на канабисот. Канабисот е лек. Јас сум среќен што имам канабис на рецепт од аптека, но загрижен сум за сите други во светот кои имаат тешкотија да дојдат до квалитетен канабис, затоа што е нелегален... На црниот пазар има само лаги и страв од полицијата. Ова мора да се запре, па ние сите ја знаеме вистината за канабисот која се шири, а има толку неуки во политиката, а сите знаеме дека канабисот е многу стар лек“ - вели нашиот соговорник Мустафа Сабаудин кој боледува од фибромијалгија и нè поздравува со неколку препрасни фотографии. 

Но, дали безобразно глупавите македонски закони што заштитуваат поединци ќе ни дозволат овој пациент да дојде во Македонија за снимањето заедно со неговиот препишан лек?

Снимаме документарец за борбата на македонските пациентите на кои им е потребен канабис и канабисово масло. За изјавите следува гратис одредена количина масло со над 80% THC (идеално за лекување канцер) или бесплатна подготовка на маслото од ваш материјал + гратис обука во вашиот дом. Благодариме за нашиот фан од Ресен што сакаше да остане анонимен, донираше квалитетно масло за ова хумано движење да тргне. Ни требаат изјави пред камера.

Неговите лекови од канабис
Доколку и вие сакате да ја кажете вистината за канабисовото масло или да ја раскажете вашата лична борба или борбата на некој ваш близок, слободно пријавете се - ќе бидете наградени со домашно изработено квалитетно канабисово масло. Доколку сте загрижени за вашата безбедност, можеби поради вашата професија може изјавата да ја земеме анонимно, можеме да го мутираме гласот - ќе се договориме соодветно, важно е повеќе да не се плашите затоа што нема место за сите нас во затвор! Пиши ни во инбокс или на нашиот маил: 420macedonia@gmail.com

Не заборавајте дека секогаш можете и треба самите да си го направите лекот! ФАРМАЦИЈАТА посакува да сте вечен корисник на нивните отрови. Полицијата и судиите посакуваат да сте во затвор, а не да сте излечени. Канабисовото масло е сè уште државна тајна, но треба сам/а да одредиш дали е подобро да си легално закопан/а или нелегално здрав/а цел живот од природно растение што нема потреба да го консумираш редовно откако ќе се излечиш од одредена болест. Маслото лекува преку 5.000 илјади болести, без несакани последици и без да предизвика зависност!
No comments:

Post a Comment