Wednesday, January 24, 2018

7 најнеобични начини за да се „надувате“ и излекувате

Благодарение на креативните претприемачи, слатките од марихуана и „цигарите“ повеќе не се единствени начини за влез во „другата димензија“. Иако растечкиот пазар на канабисот има воведено вкусни медицински десерти, изборот не се состои само од темна чоколада и гумени бонбони. Неодамна, имав шанса да искусам некои малку чудни, но интересни ефекти


Лубриканти

Би занемарил ако направам листа на производи од канабис и да не спомнам лубрикант. Инфузионираниот лубрикант не е нов феномен - портали како VICE и GQ не го спомнуваат едноставно бидејќи е табу тема. Општата согласност за канабис лубрикант е таа дека иако е нов и интересен производ, не поттикнува повеќе од еден вид на пецкање. Ако имаш ваков лубрикант и не си задоволен од резултатите, тогаш можеш да го користиш како тинктура. Безбеден е за конзумирање, но морам да ве предупредам дека мене ми ја отежна способноста за читање на неколку часа.


Инфузирана вода

Ако си желен да потрошиш околу 700 денари за една скоро невкусна вода со вкус на витаминизирана вода која била оставена отворена еден ден, тогаш овој производ не е за тебе. Неколку мали голтки се доволни за ефективен за хај, но тоа ја поразува целта како пијалок бидејќи не ти ја гаси жедта и ти бара поголема доза од потребното. Некои брендови како Пуратион нудат продукти на база на канабис за опуштање на телото и ослободување од болки при вежбање. Не се лоши, но најсигурно е да користиш ЦБД лосион.Супи

Пакетчиња со по 10 мг ТХЦ изгледаат како совршена форма на ужинка за кампување, ладни зимски ноќи и опуштени неделни попладниња. Но, реалноста за овој производ е далеку од рекламираната супа „превкусна за умот“. Лепливиот, полутечен, нејадлив хаос е неуспешен обид на ветувачкиот концепт.


Сублингвална лента

Ви текнува на Listerine лентите за освежување на здивот? Каналентите пак, се проѕирни ленти кои брзо се раствораат под јазикот, а канабиноидите се абсорбираат во системот за 5-15 минути. Обележани се како непушачка алтернатива за пациенти со болка, но имаат  непријатен вкус каде чувствуваш како лентата се раствора во слузав мукус кој го проголтуваш.


Трансдермална лепенка

Како што се повеќе и повеќе истражувања го докажуваат потенцијалот на канабисот за справување со болка, беше само парашање на време кога некој ќе почне да продава трансдермални лепенки? Овие лепенки кои се легални во некои места пружаат хај многу поразличен од оној при пушење и јадење канабиноиди. Тие постојано испуштаат ТХЦ во крвотокот преку кожата. Траат до 8 часа, а корисниците изјавуваат дека во ниеден момент не се чувствуваат претерано хај.Супозитории

Супозиториите се исклучително добри за пациенти на кои им треба ефективно и итно подобрување. Им треба од 10 до 15 минути да дејствуваат и телото абсорбира околу 80% од канабисот, споредено со 15% при пушење. Foria нуди и вагинални супозитории, познати како канатампони за силни менструални грчеви... Постојат многу начини за хај, наместо ставање на пилула во задникот!


Паста за заби

Антивоспалителните својства на канабисот ја прават пастата потенцијално возбудлив нов производ за милиони низ светот кои имаат проблеми со непцата. Овој производ е уште еден во низата на примери како канабисот може да го подобри нашиот секојдневен живот. 

Извор: HERB

No comments:

Post a Comment