Saturday, April 21, 2018

Резултати од првиот креативен конкурс инспириран од канабисот за 2018 година на 420Macedonia

Конкурсот траеше од 30 декември 2017 до 20 април 2018. Сите 13 пријавени уметнички дела инспирирани од канабисот победуваат, со таа разлика што различни награди освојуваат :) 

Првата награда! :)
Почитувани учесници во креативниот конкурс! Ве известуваме дека поради безбедносни причини наградите не се доделуваа вчера на КОНОПФЕСТ, затоа што се очекуваше апсењето на нашиот главен администратор и за да се избегне конфискувањето на наградите, туку ќе може да ги подигнете од понеделник (23.04.18) во договор со нашите администратори!!! 


Сите учесници добиваат нешто корисно како слатко изнена-ДУВАЊЕ ;), прво место е стаклениот проѕирен бонг, а второ (3 x Critical Dinafem семки) и трето место (папири Why Not) и нешто плус <3

Поздрав од организаторите - 420 Macedonia и Канабисот Е Лек <3 <3 <3 Следете ги нашите интересни активности. ИМ ЧЕСТИТАМЕ НА ПОБЕДНИЦИТЕ!!! КАНАБИСОТ Е ЛЕК <3

Прво место: дело со број 5
Второ место: дело со број 11
Трето место: дело со број 13

Дел од наградите за второ и трето место!
Резултати од првиот креативен конкурс инспириран од канабисот за 2018 година на 420Macedonia. Делата се подредени по број (од лево), а до нив (десно) бројот на освоени реакции:

Дело бр. 1 - Поени 28
Дело бр. 2 - Поени 17
Дело бр. 3 - Поени 46
Дело бр. 4 - Поени 18
Дело бр. 5 - Поени 121 
Дело бр. 6 - Поени 2
Дело бр. 7 - Поени 6
Дело бр. 8 - Поени 48
Дело бр. 9 - Поени 14
Дело бр. 10 - Поени 12
Дело бр. 11 - Поени 113
Дело бр. 12 - Поени 1
Дело бр. 13 - Поени 91

Гласањето беше јавно и секој можеше да допринесе со својот лајк. Во продолжение ги објавуваме сите 13 пријавени дела и ве охрабруваме почето да бидете во тек со нашите активности и исто така да ги поканите вашите пријатели да стават лајк на нашиот ФБ пејџ и да ги споделувате нашите објави за сите да дознаат за придобивките од канабисот. КАНАБИСОТ Е ЛЕК!!! <3

Дело бр. 1: „Ова го нацртав за 20 мин, не сум Пикасо, ама со љубов го нацртав. Објавете го без моето име“ - вели натпреварувач од Скопје, Гази Баба, Скопска Црна Гора, Раштак.

Дело бр. 2: „Камерата е лоша ама нема везе подобро ми испадна во реалноста, не сум професионален уметник“ - вели натпреварувачот со псевдоним d0pem1ne

Дело бр. 3: „Ова од инспирација, кога немаш друга работа“ - изјавува натпреварувачот со псевдоним Bokipoki

Дело бр. 4: „1 слика - 1.000 зборови“ - тврди натпреварувачот со псевдоним „Чичкото со брковите“. Неговото дело претставува вистинска канабис уметност - создадено е од ризла и домашно подготвен екстракт (масло од канабис) со помош на сликарската техника со симетрично отсликување

Дело бр. 5: ПРВО МЕСТО - „Поздрав од Америка. Мое дело. Канабисот е лек“ - тврди натпреварувачот со псевдоним Harry. Неговото дело претставува применета канабис уметност - создадено е од три џоинта поставени во форма на крст

Дело бр. 6
: „Моето видео за конкурсот за креативноста со канабисот“ - вели #zodostonero

Дело бр. 7: „Аматерска тетоважа од крајот на 90-тите ја пријавувам за овој конкурс“ - вели Бобан Д. Честитки за храброста!

Дело бр. 8: „Ананас у форма на мара - сам го правев“ - вели Елвир

Дело бр. 9: „Ајде и од мене за конкурсот“ - вели Александар

Дело бр. 10: „Колку си знаеме толку си цртаме хехе. Битно е да се учествува на конкурсот поз 😀“ - вели Ристе

Дело бр. 11: ВТОРО МЕСТО - „За конкурсот“ - вели Христина

Дело бр. 12: „За првиот креативен конкурс на 420macedonia. ПОЗДРАВ ОД ПРИЛЕП“ - вели М-р Хаџи

Дело бр. 13: ТРЕТО МЕСТО - „За првиот креативен конкурс на 420macedonia“ - вели Менде од Прилеп

2 comments: