Thursday, April 19, 2018

Прво, па ЖЕНСКО! Како да го разликувате полот кај канабис билките?

Многу е потешко да се разликуваат машките од женските семиња. Поедноставно е да се почека малку да потпораснат па, да се одреди полот на растението и машките да се тргнат на страна за да не го распрскаат поленот врз женските цветови


Еве која е разликата помеѓу ЖЕНСКИТЕ (лево) и МАШКИТЕ (десно) растенија. Машките формираат семени топчиња во основата на гранчињата. Машките билки тргнете ги на време... Влакненца кај женските и топченца кај машките. Женско, машко или нешто помеѓу? Од стрес билките може да ви станат хермафродити (да ги имаат двата пола истовремено). Едуцирајте се!


Читајте повеќе:
No comments:

Post a Comment