Sunday, April 22, 2018

Кои се едни од најпотентните врсти канабис со повеќе THC?

Корисниците постојано нѐ прашуваат кои видови се појаки и додека тоа зависи од различни фактори од техники на одгледување до фенотипски варијации, тимот на Leafly состави листа на видови кои имаат тенденција да предизвикаат потентни еуфорични ефекти, благодарение на силната генетика и селективното одгледување


Барате потентни врсти на канабис со многу тетрахидроканабинол, кои ќе ја предизвикаат вашата толеранција или ќе стават крај на сериозни медицински проблеки, како ракот? Додека ТХЦ е главен двигател на потентноста, важно е да се разбере важната улога на терпените за подобрување и обликување на јачината на видот. Терпените како мирен, линалол и лимонен се однесуваат на ароматични соединенија кои му даваат на канабисот уникатен спектар на мириси, а каннабисот со богатство и од терпени и од активната состојка ТХЦ, често дава поубаво искуство и е многу подобар лек од врстите кои немаат голема разновидност во составот на активните состојки.


Избор на најсилните видови на канабис

Подолу се прикажани средните THC нивоа на неколку видови на канабис вклучени во оваа листа. Имајте во предвид дека тие ја претставуваат нивната просечна моќност во неколку лаборатории за тестирање; вие несомнено ќе се среќавате со примероци со повисоки или пониски нивоа на ТХЦ во личното испитување на врстата, затоа што ниту едни две билки дури и од иста врста, неможе да имаат идентичен канабиноиден профил (поради многу фактори).GSC (Girl Scout Cookies)

GSC помина на патот по скалата на слава во последниве години и не е тешко да се види зошто? Генетиката во овој хибрид е силна, со содржина на THC која со редовно тестирање дава над 20%. Очекувајте бран на блажена еуфорија која со часови го одржува и умот и телото со топла релаксација.


Kosher Kush

Кошер Куш прв го благослови светот со своето присуство во 2010 година и оттогаш ги добива наградите за Cannabis Cup. Неговата генетска позадина може да биде мистерија, но чуварите на оваа индика во DNA Genetics го рафинирале шампионскиот напор кој постојано крши 20% THC. Завиткана во дебела прекривка од кристална смола од трихомите, нема потреба од поблизок поглед за да се види дека оваа смирувачка индика не е најдобар избор за почетниците.


Ghost OG

Криејќи се во бела наметка од кристална смола, Ghost OG е врста која се одгледува за нејзината висока октанска еуфорија. Решена да биде отсечена од оригиналната О.Г. Куш, моќта на Ghost OG е озвучена со симфонија на терпени кои го поттикнуваат моќниот THC наплив на овој вид. Пронајдете удобно место и подгответе се да бидете обземени од моќна, еуфорична струја совршена за релаксирање.


Bruce Banner

Брус Банер е вид соодветно именуван по алтер егото на Халк, е тежок хибрид со неверојатна содржина на THC. Номиниран најпотентна врста во 2014 година од страна на High Times по победата во 2013 година на Denver Cannabis Cup, Брус Банер оттогаш се издвои со репутацијата. Со помош на OG Kush и Strawberry Diesel генетика, Брус Банер обезбедува растреперувачки удар од еуфорија која го закотвува вашето тело со длабока релаксација.


Ghost Train Haze

Во последните неколку години, лидерите на Cannabis Cup забележаа нова ѕвезда што расте: енергична сатива, позната како Ghost Train Haze. Оваа врста е вкрстена од Rare Dankness Seeds, имаше највисока содржина на THC во Cannabis Cup 2011, со јачина од 25,5% THC. Наследувајќи ја генетиката од Ghost OG и Wreck of Neville, потентноста на оваа сатива нуди удар на еуфорична енергија која оди директно во главата, хранејќи го фокусот и креативноста.


Chemdawg

Chemdawg е класична врста со незаборавна моќ. Зрелиот мирис на acrid гориво, Chemdawg обезбедува незаборавен профил на вкус, заедно со својата возбудлива еуфорија, поттикнувајќи креативност заедно со цврсто намалување на стресот.


GG4 (Gorilla Glue #4)

GG4 е именувана вака поради лепливоста на нејзините смолести туфки и овој хибрид навистина го отсликува своето име. Не е ретко за GG4 да погоди од средните до горните 20% во анализата на потенцијалот и таа доби повеќе награди за Cannabis Cup за да го поткрепи тоа тврдење. Овој хибрид ќе ве залепи како горила за каучот со зашеметено задоволство.


The White

Вид именуван по белата кристална смола која ги покрива нејзините цветови, The White стана благослов за одгледувачите кои сакаат да ја подобрат јачината на нивната генетика. Рутинските тестирања даваат помеѓу 20-28% THC, оваа врста обезбедува дезориентиран метеж на еуфоричен делириум кој заповеда релаксација.


Death Star

Со профилот на ТХЦ кој обично танцува меѓу 20-24%, Death Star сигурно ќе предизвика многу еуфорија. Користејќи ги своите големи психоактивни сили, овој Sensi Star и Sour Diesel хибрид ви наредува да се разладите, бидејќи наметнува силно еуфорични и седативни ефекти.


White Fire OG

Овој вид роден е од The White и Fire OG, детето White Fire OG (исто така познато како WiFi OG) е сила со која не треба да се занемарува. Податоците од тестирање го покажуваат импресивниот THC потенцијал на овој хибрид, при што просечните нивоа паѓаат помеѓу 22-29%. Неговите возбудливи ефекти го отвораат вашето расположение кон облаците, зголемено чувство кое ќе ја разниша креативноста и среќата.


* * *

Еве неколку други појаки врсти, кои можеби наскоро ќе се продаваат во аптеките и специјалните диспанзери и кај нас во Република Македонија:

Автор: MoniQue Konopova
Извор: Leafly

1 comment:

  1. 10 најјаки врсти канабис со ТХЦ за 2017 година -
    https://www.allbud.com/learn/story/10-highest-thc-cannabis-strains-2017

    ReplyDelete