Monday, March 18, 2019

Хемотерапијата го распространува ракот низ телото - предупредуваат научниците

Иако конвенционалната медицина тврди дека ја освојува војната против ракот, заедно со холистичката здравствена заедница, ние и порталот Natural News постојано се обидуваме да изложиме една од најголемите измами и отрови познати во човечката историја: ХЕМОТЕРАПИЈА...


Ова може да се избегне со правиот лек!
Со испрани мозоци од страна на модерната медицина, лекарите, онколозите и мејнстрим медиумите, повеќето пациенти со канцери, сметаат дека нивната единствена надеж за преживување е хемотерапијата. Во целиот свет „лекувањето“ на ракот е ГОЛЕМ бизнис, бидејќи индустријата за рак прави билиони долари секоја година. Конвенционалните третмани на ракот не само што се неефикасни, туку се дизајнирани да ги направат пациентите со рак уште поболни. Иако хемотерапијата може да го намали почетниот тумор(и), она што се случува во позадина е далеку поважно. Тоа е една темна и криминална вистина за која се чини дека никој не знае. Хемотерапијата ги убива сите клетки во телото на пациентот - како оние со канцерот, така и здравите ткива, за разлика од канабиноидите (ТХЦ) кои ги таргетираат исклучиво клетките на ракот.


Една нова студија објавена во списанието Science Translational Medicine во 2017 година го докажа она што со години го зборуваме - конвенционалните третмани за рак предизвикуваат повеќе рак. Тим научници од Алберт Ајнштајн колеџот по медицина во Њујорк открија огромни докази дека хемотерапијата е само краткорочно решение. На крајот, овие „лекови“ ќе ве направат повторно болни, ќе се појават метастази, туркајќи ги пациентите кон втор круг на скапи и неефикасни третмани. Ова е трик за генерирање пари: наместо да им помагаат на пациентите да се ослободат од болеста, привремено го „ставаат на чекање“ за да можат двојно или тројно да им земат пари. Хемотерапијата всушност предизвикува здравите клетки да го хранат туморот.


Канцерот е опасен, но хемото уште повеќе...
Хемотерапијата убива повеќе пациенти отколку самиот рак

Научниците од Њујорк објаснија дека иако првично можно е да се намалуваат туморите, хемотерапијата истовремено отвора нови влезови за туморите да се шират во крвниот систем, предизвикувајќи подоцна поагресивни тумори и на другите органи, кои честопати резултираат со смрт. Истражувачите веруваат дека токсичните хемотераписки лекови ги вклучуваат механизмите за регенерација на телото, што им овозможува на туморите да растат побрзо. Понатаму, д-р Џорџ Карајанис (George Karagiannis), водечки автор на студијата и неговиот тим, откриле дека два популарни хемотераписки лекови го зголемиле бројот на „порталите“ во крвните садови, кои дозволиле клетките на ракот да се шират и на други делови од телото. Тимот, исто така, откри дека хемотерапијата го зголемува бројот на клетките на ракот во циркулацијата на телото и белите дробови кај глувците.


Ако маркерите се зголемени, хемотерапијата веднаш да се прекине!
Иако оваа студија ги испитуваше само ефектите на хемотерапијата врз ракот на дојката, истражувачите во моментов експериментираат и со други видови на рак, за да видат дали се случуваат слични ефекти, објави The Telegraph. Д-р Карајанис забележа дека жените кои примаат предоперативна хемотерапија за лекување на рак на дојка, треба да се набљудуваат за да се провери дали ракот не циркулира или создава повеќе можности за ширење. Тој препорачува да се земе мала количина туморско ткиво за испитување, по неколку дози на предоперативната хемотерапија. Ако маркерите се зголемени, хемотерапијата треба веднаш да се прекине! Лицата кои примаат хемо, според протоколот на активистот Рик Симпсон треба да внесат двојно или тројно повеќе екстракт од канабис од препорачаната три месечна доза во краток временски период, не само за лекување на ракот, туку и за да се поправат штетите од хемотерапијата и зрачењето. Отстранувањето на канцерот со операција, исто така, не е трајно решение, скалпелот може да се избегне. Отстранете го канцерот безопертивно со домашно масло од канабис, кое може да си го подготвите сами во вашиот дом!


Оваа студија не е прва што ги демонстрира начините на кои хемотерапијата може да предизвика секундарен или метастатски рак. Во 2010 година, истражувачите од Универзитетот Алабама во Бирмингем (University of Alabama at Birmingham - UAB) од Comprehensive Cancer Center и од UAB Department of Chemistry, добија грант од 805.000 американски долари од програмата за истражување на рак на дојка од американското Министерство за одбрана, за да го истражат тоа дали хемотерапијата го поттикнува ракот да се шири низ телото? После многу студии подоцна, повеќе не можеме да го игнорираме одговорот на тоа прашање. ДА, пациентите умираат од хемотерапија, а не од самиот рак! Се покажа дека таа не предизвикува само секундарни канцери, туку и го забрзува растот на туморот и предизвикува отпор на клетките на ракот на третманот.


75% од лекарите и научниците ќе одбијат хемотерапија за себе или за своето семејство

Зошто да ги труеме болните непотребно?
Што вели овој број за ефикасноста и ризиците од хемотерапијата? Дали овие луѓе знаат повеќе? Што сè кријат од нас мејнстрим медиумите? Поради катастрофалните ефекти врз целото тело и имунолошкиот систем и со исклучително ниската стапка на успех, тројца од секои четири лекари и научници ќе одбијат хемотерапија, според анкетите преземени од Центарот за рак Мекгил (McGill Cancer Center). Дополнително, околу 97% од канцерите не реагираат на хемотерапијата (зошто да ги труеме болните непотребно), но сепак таа останува како конвенционален третман на лекување за скоро секој тип на рак.


Размислете за ова! Кога вашето тело се бори против ракот, последното нешто што му е потребно е повеќе индуцирање на рак, хемикалии за имунитет, нели? Иако, сите научници и лекари знаат дека хемотерапијата е чист отров и може да ги влоши работите, американската агенција за храна и лекови (Food and Drug Administration - FDA) ги оневозможува лекарите да изберат нехемиски (органски) правци, како што се витамини, додатоци во исхраната, билки, канабис, темјан, одредени овошки и зеленчуци, соодветен режим на исхрана и други природни антиканцерогени безбедни решенија, за нивните пациенти. Во изминатите неколку години, една студија по друга ја поврзува хемотерапијата со ракот. Сепак, властите не сакаат да реагираат. Колку повеќе докази им се потребни пред да почнат да признаваат дека има далеку подобар, помалку скап и ефикасен лек - канабис?

Уредник и новинар: MoniQue Konopova
Извор: Natural News


ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Д-р Боб Меламед е лут што по сите истражувања сè уште не зборуваме дека „Канабисот го третира ракот“

Анкета: Ако марихуаната е легализирана, пациентите со рак ќе ја изберат како примарен лек

Интравенскиот Витамин Ц е убиец на ракот и ФДА сака да го забрани

РАКОТ во голема мера е предизвикан од процесирана храна и токсични состојки, потврдува новото истражување!

Како и зошто настанува ракот според Ото Варбург и како може да се спречи и излечи?

Како кетогената исхрана ги ослабнува клетките на ракот?

Студија: Канабиноидите пронајдени во канабисот може да ја намалат одржливоста на клетките на меланомот