Thursday, August 2, 2018

Рик Симпсон вели дека ТХЦ е лек за ракот, а не ЦБД!

Според еден од водечките активисти за употреба на марихуана и екстракт за лекување на многу сериозни дијагнози, Рик Симпсон (Rick Simpson), маслото од канабис може да понуди многу терапевтски придобивки, особено состојката ТХЦ. Што е најважно, маслото од канабис подготвено во домашни услови по неговиот рецепт е во состојба целосно да го излечи ракот!!!


Активистот Рик Симпсон
Лечење на рак со канабис е една од најновите теми кои се здобиваат со сè големо внимание, а групата луѓе кои се противници на третманот на канцерите со помош на висококонцентрирано масло од целиот цвет на канабисот, сè повеќе и сè побрзо се намалува. Големата дебата што се случува во денешното општество за тоа дали канабисот е во состојба целосно да излекува рак, се губи во сенката на секојдневните факти и растечкиот број на примери (живи докази) што ја потврдуваат моќта на екстрактот. Никој нема да го негира фактот дека ракот е една смртоносна болест која влијае на животот на милиони луѓе. Секоја година повеќе од стотици луѓе се дијагностицираат со една или друга форма на рак. Лицето заболено од рак многу добро знае дека нема постојан унифициран и сигурен конвенционален третман за рак. Не постои гаранција дека конвенционалниот третман за рак, како што е хемотерапија или зрачење, може целосно да го излечи лицето. 


Иако, семејствата на пациентите со рак се обидуваат да се придржуваат кон конвенционалниот третман и кога тој третман нема да даде никаков ефект и кога лекарите ќе кренат раце - канабисот кој претставува секундарна алтернатива, наеднаш магично станува чудотворен лек, кој буквално ги воскренснува пациентите со канцери од смртната послета! Тогаш тие сфаќаат дека канабисот треба да е на прво место, а конвенционалните третмани и операциите - крајна и непотребна нужда... Никогаш не е предоцна и многу пациенти со рак се радуваат на природните алтернативи, како што е маслото за третман на рак на Рик Симпсон (НЕ МАСЛОТО ОД АПТЕКА!), коешто можете да си го направите самите во вашиот дом. Во овој поглед, некои научници посочуваат дека канабиноидите како ТХЦ или ЦБД се еднакво одговорни за лекувањето на ракот благодарение на придружниот ефект. Сепак, американскиот активист Рик Симпсон, се обидува да истакне дека ТХЦ претставува клучен фактор за лекување на ракот. 


Оние кои страдаат од рак знаат многу добро дека соединението ТХЦ од маслото од канабис е најмногу одговорно за лекување на ракот. Високата количина на THC, заедно со присуството на останатите канабиноиди и други сосотојки во концентрирана форма, може да го доведе ракот под контрола, сè до негово целосно исчезнување. Маслото од канабис направено по рецептот на Рик Симпсон најдобро се прави од индика видовите на растението и врстите со повеќе ТХЦ. Сепак, екстрактите што се произведени содржат огромна количина на THC во нив и THC е одговорната состојка за лекување на многу здравствени состојби, вклучувајќи и рак. Всушност, Рик Симпсон смета дека ТХЦ-маслото е главен убиец на ракот. Би било многу неправедно ако некој вели дека ЦБД воопшто не е корисно, сепак ТХЦ е најодговорно за убивањето на ракот.


Во основа, ТХЦ се врзува за канцерните рецепторни клетки заедно со други области, како што се мозокот, имунолошкиот систем или централниот нервен систем за извршување на одредени функции. Клетките на ракот умираат поради апоптоза. Ако внимателно се погледне во маслото од Рик Симпсон, може да се види дека клетките на ракот умираат поради оксидативниот стрес. Јадрото се ослободува од митохондриите. Тоа, исто така води до формирање на протеин p53. Притоа, го блокира природниот пат за клетките да добијат храна. Кога клетките на ракот не ја добиваат потребната храна, тие гладуваат до смрт. Сега лекувањето на ракот со канабис е овозможено поради соединението THC во него. ТХЦ маслото подготвено по рецептот на Рик може да го излечи ракот целосно и безбедно за само 90 дена (60 мл масло) со спречување на неговиот раст, а притоа, му помага на пациентот да води здрав живот и да продолжи со здравиот стил на живот и по закрепнувањето од дијагнозата.


ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:


Автор: MoniQue Konopova
Извор: Urhealthinfo

No comments:

Post a Comment