Monday, September 10, 2018

Интервју за канабисот со д-р Милан Ристески спец. радиотерапевт-онколог

Доктор Милан Ристески одговара опширно и исцрпно на нашите интересни прашања. Ве молиме споделете го ова видео на социјалните мрежи со цел побрзо да ја прошириме свеста за лековитоста на канабисот, за побрзо ослободување на ова лековито растение. Ви благодариме!


Дали во медицинското формално образование сте учеле за ендоканабиноиден систем и рецептори и за фитоканабиноиди? Дали во формалното образование се изучува за ендоканабиноиди од човечка природа, како на пример оние во мајчиното млеко? Какви се неофицијалните мислења и ставови за канабисот, екстрактите и останатите дериватите од ова растение помеѓу стручната медицинска фела? 


Што генерално сметаат здравствените работници за овој лек и дали гледаат иднина во ова растение како решение за многу здравствени проблеми за кои медицината сè уште нема решение? Како канабисот треба да биде регулиран? Дали е безбеден и дали треба да се користи, дали паралелно со конвенционалната терапија? Неодамна преведовме стручна статија за шокантните нови студии за канабисот на нашиот блог, дека половина од пациентите со рак се убиени од хемотерапија, а не од рак, додека Националниот институт за рак признава дека ТХЦ предизвикува 45% ремисија кај рак на мочен меур, рак на дојка и рак на црниот дроб. Д-р Милан дава своја изјава во врска со овие вистини. Погледнете!


Новинар: Моника Ристеска (MoniQue Konopova)
Видео реализација: Kizo Yordanoff

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: 

Здружението Билка се залага за целосна декриминализација на Канабисот и за унапредување на животната средина, преку едукација, проекти, активизам

* * *


Владата на САД конечно признава дека канабисот ги уништува клетките на ракот и ги заштитува здравите клетки

Универзитетот Харвард открива дека канабисот го намалува растот на туморите на бели дробови за половина за три недели

Хемотерапијата ги убива здравите клетки. Канабисот го убива исклучиво ракот!

Рик Симпсон вели дека ТХЦ е лек за ракот, а не ЦБД!

Шокантни нови студии: Половина од пациентите со рак се убиени од хемотерапија, а не од рак

Анкета: Ако марихуаната е легализирана, пациентите со рак ќе ја изберат како примарен лек

No comments:

Post a Comment