Saturday, July 14, 2018

Хемотерапијата ги убива здравите клетки. Канабисот го убива исклучиво ракот!

Медицинската заедница се чини дека е подготвена се почесто да ги слуша пофалбите од пациентите со рак кои ги опишуваат нивните симптоми како намалени кога го користат екстрактот од канабис, за разлика од вообичаените поплаки кои се однесуваат на несаканите ефекти од хемотерапијата. Преку механизмот што ги предизвикува митохондриите да престанат со производство на енергија, активната состојка ТХЦ доведува до смрт на канцерогените клетки


Канцерогените клетки исчезнуваат под дејство на ТХЦ!
Има многу нови истражувања за канабисот и ракот. Сè повеќе и повеќе студии ги поддржуваат овие анегдотски извештаи за да покажат дека ЦБД и ТХЦ (како најпознати меѓу сите канабиноиди, терпени и флавоноиди, кои природно постојат во растението канабис, а кои допрва треба да бидат целосно откриени и проучени) се од клучно значење за борбата против ракот. ТХЦ му помага на имунолошкиот систем да најде клетки на ракот и ја поттикнува апоптозата, додека ЦБД помага во успорувањето и спречувањето на метастазите. По објавувањето на прелиминарните податоци, каков што е случајот со студијата од Вирџинија, објавена во 1975 година, американската Влада ги затвори финансиите за истражување на рак и канабис за период од дваесет години.


До 1990-тите, Американската Национална програма за токсикологија (US National Toxicology Program) повторно открила позитивно влијание на канабисот врз ракот... За жал, можностите за финансирање на истражувањето на канабисот и во тоа време остануваат ограничени. Повеќето застапници на канабисот веруваат дека Големата ФармаФија дава финансиски стимулации на клучните фигури во Владите кои имаат влијание врз финансирањето на истражувањата во медицината. Сè уште медицината не верува во живите докази (излечените пациенти) и сè уште потребна е дозвола за сите истражувања на канабисот и како што објаснуваат политичките коментатори како Џон Оливер (John Oliver), тоа може да трае со години. Откако истражувачите ќе ја добијат дозволата, сепак може да се потребни уште неколку години за студијата да заврши.Канабисот е во состојба да третира широк спектар на состојби. Канабисот го убива ракот. Но, како? Па, за ова подетално да го разбереме, ќе мора да се потсетиме на основите за ендоканабиноидниот систем и CB1 / CB2 рецепторите! Овие канабиноидни рецептори се активираат од фитоканабиноидите пронајдени во канабисот. Постои теорија која веќе подолго време е дебатирана во истражувачките кругови, дека болеста рак се јавува поради недостаток на ендоканабиноиди. Ендоканабиноидниот дефицит веќе е докажан како факт за некои од болестите кои се јавуваат во поодминатите години, на пример Алцхајмер. CB1 рецепторите се концентрирани во нервниот систем, вклучувајќи го и мозокот; CB2 рецепторите се наоѓаат низ органите на телото и како дел од имунолошкиот систем. Кога ТХЦ се врзува за CB1 или CB2 рецепторите (на клетките од ракот), тоа предизвикува зголемено производство на церамиди (Ceramides), вид на липиди кои најчесто се наоѓаат во производите за нега на кожата. Овие смолести масни молекули ја предизвикуваат клеточната смрт.


Здравите клетки нема да го зголемат нивото на церамидите како одговор на ТХЦ, но заболените клетки ќе започнат со производство на овие липиди. Погледнете го видеото подолу за тоа како THC ги убива клетките на ракот оставајќи ги здравите клетки воопшто недопрени. Овие 30 секунди се кондензација од 20-часовна снимка. Со зголемувањето на керамидите, митохондриите стануваат повеќе пропустливи за циктохром (cyctochrome - важен протеин во производството на енергија). Цитохромот ги остава митохондриите, а клетката повеќе не може да произведе енергија, што претставува нејзина смрт. 


Ние сме само на самиот почеток на научното разбирање како овие механизми функционираат; како канабисот успева да го убие само ракот, а не и пациентот каков што е случајот со хемото. Со финансирање на истражувањата за канабисот, но и со преквалификувањето на оваа билка од категорија на опасна дрога, во категорија на најлековити и најбезбедни растенија - многу животи ќе бидат спасени! До тогаш мораме да работиме врз проширувањето на свеста за лековитиот потенцијал на конопот, па затоа ТЕ ЗАМОЛУВАМЕ СПОДЕЛИ ЈА ОВАА СТАТИЈА НА ТВОИТЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ! Спаси некој денес...ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: 

Истражувачите конечно потврдуваат дека ракот е болест создадена од човекот!

Активната состојка ТХЦ има моќ да го победи ракот на дојка

Националниот институт за рак признава дека ТХЦ предизвикува 45% ремисија кај рак на мочен меур, рак на дојка и рак на црниот дроб

Инструкции за дозирање канабисово масло кај пациенти оштетени од хемотерапија и радијација
Автор: MoniQue Konopova
Извор: Rxleaf

No comments:

Post a Comment