Wednesday, July 4, 2018

Сролај џоинт помешан со камилица или лист од коноп, наместо со штетен тутун!

Сите што имаат проблем со никотинска зависнот, не мора да се откажуваат од пушењето. Доволно е да го променат составот на „цигарата“, т.е. да го заменат тутунот што создава зависност со канабисот којшто ја нема таа особина или да се префрлат на вапоризирање


Погоре напишаново во комбинација со авто-хипнози и медитации кои можат да им помогнат на зависниците од никотин да ги променат шаблоните на зависноста од тутун во мозокот прават чуда. Доволно е да додадете малку сув цвет од канабис во вашиот џоинт и што е најважно, доколку канабисот ви е прејак за да го пушите чист, туфчето не морате засекогаш да го мешате со тутун, особено доколку постепено се откажувате од цигари, туку може да посегнете и по поздрава варијанта - малку чај од камилица или сув лист од коноп - преполн со ЦБД или пак, малку чај од нане, зелен чај или да пробате со некој друг билен органски чај - веќе испробано од наша страна :)


Лековитите билки наспроти штетното растение тутун
Доколку сакате да го намалите токсичното дејство на тутунот, можете цигарите да ги намачкате со малку масло од канабис. Постојат научни студии кои ја потврдуваат корисноста од мешање на канабис со тутун и кои ја потврдуваат нетоксичноста на тутунот благодарение на потентното медицинско дејство на канабисот, како една студија од 2009 година. Таа покажа дека комбинирањето на тутун и канабис создава повеќе достапно ТХЦ. Ова значи дека многу брзо ќе ги почувствувате ефектите на канабисот и повеќе ќе ви биде достапно од активната состојка за користење од страна на вашето тело. Ова не значи дека го оправдуваме консумирањето тутун, но и не го осудуваме - станува збор за слобода на избор. Сепак, сакаме аргументирано да Ви укажеме што е поздраво.


Масло намачкано на цигара
Како и да е, пушењето џоинт измешан со тутун не е најмедицинската варијанта на белодробно консумирање на лековитите активни состојки од канабисот. Поздраво е вапоризирањето на цветот и екстрактите во електронски цигари или специјални бонгови и вапоризатори. Ако сте љубител на џоинт со тутун, мораме да Ве посоветуваме да ставате што е можно помалку тутун од цигара или да користите органски и хемиски необработен тутун. Тутунот е познат карциноген. Кога се меша канабисот со тутун, го зголемувате вкупниот износ на канцерогени во секое вдишување, иако до одредена сте заштитени од антиканцерогеното дејство на канабиноидите. 


На тутунот не му се припишуваат никакви антиканцерогени својства, а исто така медицината потврдува дека нема ниту една здравствена придобивка од пушењето цигари, за што сведочат и одвратните фотографии на кутиите. Наместо тоа, тутунот веќе долго време е силно поврзан со појавата и развојот на ракот. Додавањето мала количина канабис во вашата цигара го намалува вашиот вкупен внес на тутун, бидејќи делува како антидотум на штетното дејство од тутуновиот лист. На овој начин го заменувате познатиот канцероген со нешто значително поздраво и антиканцерогено.


Во Универзумот не постојат случајности, па по препорака на една наша пријателка од Ниш пробавме џоинт во кој измешавме прекрасен лековит цвет од канабис и чај од камилица (без тутун) и WOW!!! Бевме воодушевени и вчудоневиени! Не само што имаше поубав и помазен вкус, помалку гребеше на грло, мирисаше поубаво... Исто така, го почувствувавме и смирувачкото дејство на камилицата. Науката никаде не вели дека пушењето камилица е штетно, напротив. Кога одгледувате канабис, не заборавајте да ги исушите листовите и да си ги чувате токму за мешање (тие изобилуваат со ЦБД), доколку чистиот канабис ви е прејак, а мешавината со камилица не ви се допаѓа или сте противник на цигарите и едноставно не сакате да ги купувате и внесувате во вашето пресвето тело.


Канабисот е ЛЕК без разлика како се консумира!

Читај повеќе:

Дејството на канабисот зависи и од начинот на консумирање

Шерил Шуман од „Мајки за марихуана“ го менува светот - џоинт во секое време

Мајките и марихуаната: 7 познати личности отворено зборуваат за пушењето марихуана како родител

Туберкулозата најбезбедно, најприродно и најуспешно се лекува со канабис!

Како да исушиш мокра марихуана? Неколку интересни совети

Нова научна студија вели дека пушењето канабис од страна на идните мајки е сосем во ред!

Зошто луѓето треба да престанат да ја споредуваат марихуаната со алкохолот и цигарите?


Автор: MoniQue Konopova
Извор: HERB

No comments:

Post a Comment