Tuesday, December 5, 2017

Канапутерот е основата на скоро секој магичен колач. Еве како се прави КАНАПУТЕР!

Канапутерот е примарната состојка во речиси сите рецепти за подготовка на магични колачи со марихуана и останати слатко-солени задоволства со/од канабис, наречени едиблс (edibles)

Подготовката на канапутерот всушност преставува еден вид на екстракција на ТХЦ и останатите канабиноиди - тие преминуваат и остануваат активирани во путерот. Секој колач којшто во својот рецепт содржи путер, откако ќе си го направите канапутерот, можете едноставно да го додадете во вашиот омилен обичен колач, којшто ќе стане лековит и магичен. Кога правите кана-путер, најглавното што треба да се запамети е да не се брза. За подготовката на овој рецепт ќе ви треба најмалку 25 грама квалитетен сув цвет од марихуана.


Правењето на путер со канабис на ниска температура неколку часа, недозволувајќи истиот да зоврие, дозволува целосна активација на ТХЦ без да ја изгорите тревата. Ви препорачуваме да го декарбоксилирате вашиот канабис пред да готвите со него. Декарбоксилацијата дава 100% сигурност дека тревата е активирана и спремна за готвење. Можете да користите било каков вид на незасолен путер што го сакате, иако сметаме дека користењето висококвалитетен путер обезбедува подобар вкус. Поквалитетниот путер има помалку вода, така што ќе добиете подобар финален производ којшто ќе има зелена боја.

Извор: HERB
Автор: MoniQue Konopova

No comments:

Post a Comment