Sunday, December 17, 2017

Роза од Гевгелија лично си ја одгледува билката за самолекување

Неизмерно ѝ благодариме на Госпоѓа Роза за испратената фотографија и убавите зборови. Благодариме за поддршката и за тоа што таа се охрабри јавно да зборува со цел да нè освести за да го промениме мислењето за овој семоќен природен и најбезбеден лек канабис. Таа има 53 години и тврди дека маслото од канабис е универзален лек и дека кај нас во Македонија мора да се променат работите


Роза сите ги охрабрува да се лекуваат со канабис
Ова е во Холандија. Да е во Македонија ќе биде како дрво калинка. Македонската земја е рај за ова растение од кое можат да се исцелат многу луѓе, а јас сум една од нив што го правам сама и користам. Ја давам мојата поддршка во Македонија да се легализира конопот и да се отворат шопови како во Холандија Утрехт (Utrecht), а јас сум од Гевгелија. Овде не те брка никој за ништо ако не сториш ништо лошо“ - истакнува Роза.

Таа вели дека канабисот не е дрога, туку лек и нејзината здравствена состојба ја натера таа сама да почне да си го одгледува и подготвува лекот. Со неа ја подготвивме оваа кратка листа на болести кај кои канабисот дефинитивно може да помогне, како потсетник за да не се плашите да пробате да ја третирате и искорените секоја дијагноза, па да ја прошируваме заедно оваа листа. Запомнете дека никој до сега не починал од канабис и на никој начин не бил оштетен од ова растение. Маслото од канабис помага кај:

* Рак
* Епилепсија
* ПТСД
* Дијабетес
* Кронова болест
* Гихт
* Олеснување на болка
* Глауком
* Опиумска зависност и други зависности
* Зависност од алкохол
* Несоница
* Псоријаза
* Херпес зостер
* Анорексија
* Астма
* Фибромијалгија
* Ревматоиден артритис
* Мигрена
* Драветов синдром (епилепсија)
* Мултиплекс склероза
* Анксиозност
* Депресија
* Хепатитис (воспаление на црниот дроб)
* Хиперхолестеролемија (нарушување на метаболизмот на мастите)
* Дијабетес
* Неоплазми (формирање на тумори)
* Имунолошки дефицит
* Леукопенија (недостаток на бели крвни клетки)
* Артериосклероза
* Хемороиди
* Хроничен замор
* Вртоглавица предизвикана од неврастенија (нервна слабост)
* Хипертензија (висок крвен притисок)

No comments:

Post a Comment