Friday, December 1, 2017

Неколку важни канабис трендови што ќе ја променат играта во 2018 година!

Ентузијазмот за канабисот е во постојан подем особено последниве неколку години и очигледно е тоа дека целиот свет наскоро ќе се преориентира кон ова растение кое може да биде суровина речиси за сè. Канабисот нема само медицински потенцијал. Од коноп може да се направи сè, конопот може да замени сè освен стакло и метал, па затоа светскиот пазар се загрева сè повеќе поради потенцијалот што го има оваа забранета суровина

Канабис трендовите за 2017 година вклучуваат создавање на разновидни нови производи. Што точно крие иднината на оваа еколошка индустрија со сигурност не можеме да потврдиме, меѓутоа можеме да го искористиме овој сегашен момент за да се осврнеме на еден извештај од Arcview Market Research. Според него бројот на марихуана продажби во Северна Америка порасна до 6,7 билиони долари во 2017 година, што претставува зголемување за 30% во споредба со претходната година. Не смее да нè зачуди тоа што овој раст се очекува да продолжи, бидејќи во текот на следната година се очекува да има многу повеќе канабис. Со популарните врсти именувани по познатите личности, чоколатцата со екстракти, брендирањето на CBD маслото и канабисот како решение за телесни заболувања - идеите за бизнис во ова боле се речиси неисцрпни!Зголемено финансирање за медицински истражувања

Разни вариетети на канабис сатива и канабис индика се користат веќе со децении за да им помогнат на оние кои се подложени на хемотерапија да се справат со несаканите ефекти на третманот, конкретно за лекување на рак, епилепсија и други болести. Меѓутоа, поради класификацијата на канабисот како Дрога бр. 1, тешко е да се изучува медицинскиот потенцијал на марихуаната. За среќа, со текот на времето како што законската регулатива околу оваа билка се менува, истражувањата ќе напредуваат, а ние точно ќе го знаеме нејзиниот вистински лековит потенцијал. Според извештајот на Salar Media Group и Civilized, „Трендот тука е дека канабисот сега се третира како лек со специфични бенефиции и апликации за специфични болести. Ова истражување ќе продолжи да се проширува само во годините што следат“.


Брендирање на канабисот

Како што реномето на канабисот се подобрува, така пазарот има побарувачка од нови врсти. Додека сигурно ќе има некои славни брендови што ќе се појават во наредните години, големите брендови, најверојатно, ќе се држат настрана од производот, додека не се соочат со масовна привлечност, оставајќи ја вратата отворена за брендовите специфични за марихуаната како Diego Pellicer и Recreator. Додека овој економски поттик ќе создаде многу скапи марихуана опции кои се единствени од својот вид и луксузни по стил, со толку многу производители сè уште ќе има опции за сечиј прирачник.


Маркетинг на семките од канабис

Додека за CBD маслото се очекува да стане светски комерцијален производ за краток рок, исто така се очекува семето од коноп/марихуана да се појавува во различни други пазарни производи. Со оглед на ниската концентрација на THC (соединението кое лекува рак и дава преубаво чувство) во семето од канабис, истото се очекува да се појави во неколку делови од светот кадешто до сега не беше застапено, започнувајќи од козметичките производи за нега и убавина, заклучно со познатите прехранбени продукти. Со продажбата на компанијата како Medical Marijuana Inc. од околу 8 милиони долари во 2016 година - бројкава се зголемила од 3,4 милиони долари во 2013 година, што е доказ дека пазарот експресно се менува. Со падот на цените на семките од канабис, овој производ ќе биде поекономичен и подостапен од кога и да било досега.


Достава до вашиот дом :)

Многу од компаниите кои на било каков начин се инволвирани во канабис индустријата - вршат испорака до вашиот дом. Компанијата за испорака на канабис Eaze неодамна доби 27 милиони долари за финансирање за да стане домашен сервис за испорака кој може да одговори на сите ваши потреби во врска со канабисот. Другите компании не се далеку зад нив. Buddha Blossoms и Kind Courier исто така го следат потенцијалот за оваа навремена испорака. Орегон и Алјаска веќе имаат поставено дозволи за испорака на рекреативна марихуана, па сега другите држави се очекува набрзо да го следат нивниот пример во наредната година.

Автор: MoniQue Konopova

No comments:

Post a Comment